Hoppa till sidans innehåll

Utökad satsning på internationella tävlingsresor

01 FEB 2018 07:10
Samordnat internationellt tävlande är sedan förra året en ny del i Svenska Tennisförbundets elitstöd på ungdomssidan. 2018 utökar vi möjligheterna till internationella resor.
  • Skapad: 01 FEB 2018 07:10

Samordningen bygger på att SvTF i samverkan med de olika träningsmiljöerna (klubb, akademi eller gymnasium) arrangerar tävlingsresor på nivån Tennis Europe kategori 1 (U14), ITF grade 4/5 (U16) samt ITF grade 2 eller högre (U18). Satsningen syftar också till samverkan mellan klubbar/miljöer samt att fler tränare ska kunna skaffa sig internationella erfarenheter.

I år finns utrymme för att bevilja upp till 20 tävlingsveckor och målgruppen är spelare som ligger på högsta nationella nivå i sin ålder och som kan vara aktuella för att representera Sverige i mästerskap.
– Vi fick väldigt positiv feedback från de som reste förra året, och dessutom en del framgångar resultatmässigt, och därför känns det roligt att kunna dubbla antalet möjligheter till resor i år. Det betyder mycket att fler får chans att komma ut och vistas i den internationella miljön då det är en viktig del i utvecklingen för både spelare och ledare, säger Fredrik Hörnell, SvTF.

Klubbar, akademier eller gymnasium som är intresserade av att arrangera en tävlingsresa kontaktar Fredrik Hörnell för mer information.

 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK