Hoppa till sidans innehåll

Vilken svenskvecka!

18 MAR 2019 09:50
Vilken svenskvecka det blev förra veckan! Här följer också en genomgång vad som väntar några av våra spelare den här veckan.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 09:50

Vilken svenskvecka det blev förra veckan med Cornelia Listers första WTA-final i dubbel, i $125000 i Mexiko och med Caijsa Hennemann och Melis Yasar seger i dubbel i $15000 i Antalaya i Turkiet. 

Vidare på juniorsidan konstaterar vi att Kevin Chahoud tog singelsilver på Borneo (Grade 1), att Maria Petrovic segrade i Kramfors (Grade 4) där hon och Nelly Mezan även vann dubbeln mot två andra svenska spelare; Johanna Bernhold/Ida Johansson. 

I Hamburg (Grade 4) tog sig Izabelle Persson till semifinal i dubbel.

 

Det är dags för Miami Open och vi har spända förväntningar på vad Rebecca Peterson och Johanna Larsson kan hitta på i WTA-tävlingen. Rebecca Peterson kan ställas mot Serena Williams om hon vinner mot sin kvalspelare i första omgången.
Johanna Larsson möter också kvalspelare i första omgången och får vid vinst möta andraseedade Simona Halep i omgång 2.

Elias Ymer och Mikael Ymer går in i kvalet i ATP-turneringen där Elias ställs mot Mitchell Krueger, USA och Mikael (som fick ett wild card) får möta Ryan Harrison. 

 

På $15000-fronten den här veckan:
Markus Eriksson och Christian Lindell tävlar i Rovinj i Kroatien, Mirjam Björklund spelar i Tabarka i Tunisien, Linnea Malmqvist och Jacqueline Cabaj Awad i Sharm El Sheikh i Egypten och på plats i Antalaya i Turkiet är Caijsa Hennemann där också Melis Yasar, Julita Saner och Fanny Östlund kvalar.

 

Bland juniorerna är Klara Milicevic förstaseedad i Grade 4-turneringen i Qatar den här veckan, där även Leo Borg, Linus Carlsson Halldin och Sebastian Abboud spelar.
Måns Dahlberg försökte kvala sig in i Grade 2-turneringen i spanska Benicarlo och Lancelot Carmelo spelar i Casablanca (Grade 3) i Marocko.

Frida Bostrand (förstaseedad) och Leticia Temirhanova spelar den här veckan i Adazi Open (Grade 5) i Lettland där även Tomothy Carlsson Seger har kvalat sig in bland killarna. 

 

Se mer: 

 

 – ATP Miami Open

 

 – WTA Miami Open

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS