Hoppa till sidans innehåll
Foto: PETTER ARVIDSON

WTA-tennisen tillbaka i Båstad 2019

06 NOV 2018 08:31
Här kommer ett glädjebesked för svensk tennis. Nästa år arrangeras en ny damtävling i Båstad. "Verkligen jättekul", säger Sverigeettan Rebecca Peterson.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2018 08:31

I fjol tvingades WTA-tävlingen i Båstad till nedläggning. I somras arrangerades i stället Båstad Ladies, en internationell turnering i mindre format i Svenska Tennisförbundets regi. Nu står det klart att det kommer att spelas damtennis på hög nivå i Båstad igen.

Den nya turneringen kommer att ingå i WTA:s 125K-serie med 125 000 dollar i prispengar.

Tävlingen kommer att spelas 8-14 juli, samtidigt som andra spelveckan i Wimbledon och veckan före ATP-tävlingen i Båstad.

– Det är jättebra för svensk tennis med en tävling till i Sverige, ju fler desto bättre. Det betyder att fler svenskar får möjlighet till wildcard till huvudtävlingen och får chans att möta bra spelare, säger Sverigeettan Rebecca Peterson.

– Svensk damtennis är just nu starkare än på många år. WTA-tävlingen i Båstad blir därför ett positivt tillskott i den internationella kalendern och kommer att fungera som viktig inspirationskälla för både dagens och morgondagens spelare, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.

Därmed kommer inte ATP Challenger Tour-tävlingen Båstad Challenger att spelas 2019.

Läs mer: Good to great journal var först att uppmärksamma den glädjande nyheten.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS