Hoppa till sidans innehåll

Ymer mot japan i årets första Grand Slam-kval

2017-01-10 12:22
Elias Ymer är enda svensk på startlinjen när Australian Open-kvalet inleds natten till onsdagen svensk tid. Han ställs mot japanskt motstånd i första omgången.
  • Uppdaterad: 2017-01-10 13:56

Närmare bestämt Akira Santillan, rankad 211. Santillan vann i fjol fem futuretävlingar på hardcourt och gör sitt andra Grand Slam-kval. Spelarna möts för första gången i karriären. 
Mötet är onsdagens tredje match på bana tio där spelet inleds vid midnatt svensk tid.

Tre segrar krävs för att ta en plats i huvudtävlingen. I en eventuell andra omgång ställs 161-rankade Ymer mot segraren mellan Bradley Klahn, USA, och seedade Thomas Fabbiano, Italien. I en eventuell kvalfinal är brasilianarna Joao Souza och Andre Ghem, japanen Yuya Kibi och amerikanen Brian Baker möljiga motståndare.

I damkvalet står Sverige utan deltagare. Rebecca Peterson missar tävlingen grund av skada. Sverigetvåan har inte spelat tennis på två månader på grund av en kraftigt överansträngd arm, men är på bättringsvägen och hoppas vara tillbaka i tävling nästa måndag.

Sverigetrean Susanne Celik har fått en tung start på säsongen och missar säsongsinledningen på grund av handledsskada. Därmed blir enda svenska i damsingeln Johanna Larsson, som går in direkt i huvudtävlingen i singel och dubbel. 

Robert Lindstedt, Johan Brunström och Andreas Siljeström deltar i herrdubbel.

Se hela kvallottningen och spelprogrammet på Australian Opens hemsida.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS