Hoppa till sidans innehåll

Ymer vidare i Australian Open-kvalet – Peterson inleder mot kinesiska

10 JAN 2018 11:43
Årets första Grand Slam började på bästa sätt för svensk del. Elias Ymer är vidare i kvalet.
  • Skapad: 10 JAN 2018 11:43

Fransmannen Kenny De Schepper, rankad 154, stod för motståndet i öppningsrundan. Sverigeettan stod för tre servegenombrott i matchen och vann i två raka set: 6–2, 7–6(2).
Den 140-rankade svensken är nu två segrar från en plats i huvudturneringen. I nästa match väntar 236-rankade Dennis Novikov, USA. Matchen spelas tidigt på torsdagen svensk tid.

Då går också Rebecca Peterson in i damernas singelkval. I fjol kvalade svenskan in till sin första Grand Slam-tävling i US Open och börjar jakten på en Australian Open-debut mot kinsesiskan Fangzhou Liu, 146 på WTA-rankingen. När spelarna möttes i höstas vann svenskan i raka set.    
Peterson missade första halvan av fjolårssäsongen på grund av skada, men efter en stark avslutning på 2017 inleder hon det nya tennisåret som 149:a i världen.

Andra svenskhoppet på damsidan, Johanna Larsson, går direkt in i huvudtävlingen i både singel och dubbel. Larsson föll i onsdagens dubbelkvartsfinal i Sydney (tillsammans med Kiki Bertens) mot Arruabarrena/Davis i avgörande matchtiebreak. I singel föll svenskan i första omgången.

Robert Lindstedt och kroaten Franko Skugor är framme i kvartsfinal i Aucklands ATP och ställs där mot tredjeseedade Gonzalez/Peralta.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK