Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

2016-09-30 13:02
Christer Sjöö skriver sitt första nyhetsbrev som ny generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet.
  • Uppdaterad: 2016-09-30 15:41

Hej tennisvänner!

För 35 år sedan klev jag in i Danderyds TK:s tennishall för första gången. Inte hade jag då kunnat tro att jag i dag skulle sitta här och skriva det här månadsbrevet. Först och främst känns det väldigt kul att komma in i det här fantastiska teamet medarbetare på tennisförbundet och få arbeta tillsammans med dem och vår styrelse.

Vi är just nu mitt uppe i arbetet med en ny verksamhetsinriktning. Det första spadtaget togs i augusti i Jönköping med ett 50-tal representanter från tennis-Sverige. Samma grupp kommer att samlas igen när förankringsprocessen fortsätter under hösten. Vi har också träffat regionerna och kommer i december att bjuda in alla klubbar till mötesplatser.
Följande har bland annat kommit fram i arbetet, och listan kommer att bli längre under hösten: fler satsningar som utvecklar klubbarna, en röd tråd från barn till vuxen, satsningar på ledare och tränare, samordnad och effektiv organisation och en översyn av elitstödet.
Det här är en viktig process som får ta sin tid. Ett första utkast kommer att stå klart framåt jul och jag kommer att hålla er uppdaterade under resans gång.

Förra veckan meddelade vi att vi inte förlänger Fredrik ”Fidde” Rosengrens kontrakt när det går ut vid årsskiftet. Vad händer nästa år? Det är fortfarande för tidigt att slå fast då vi just nu ser över hela verksamheten. Det finns flera många olika modeller för kaptensrollerna men jag är tveksam till att vi kommer att landa i modellen med två heltidsanställda förbundskaptener.
”Fidde” har de senaste fyra åren har gjort ett fantastiskt arbete som förbundskapten. Han har med sitt stora engagemang och kunskap bidragit till att utveckla svensk herrtennis och i synnerhet våra landslagsaktuella spelare.

Efter den festliga Davis Cup-matchen i Båstad, där resultatet tyvärr inte gick vår väg, har Sverige nu en viktig uppgift framför sig i nedflyttningsmatchen mot Israel på bortaplan i slutet av oktober. Innan dess blickar vi fram emot att se våra herrar i ATP-tävlingen If Stockholm Open som i år presenterar ett imponerande startfält.

Samtidigt som herrarna spelar på hemmaplan är vår Sverigeetta på damsidan inne i slutskedet av ännu en fin säsong. Det är fantastiskt roligt att se kämpen Johanna Larsson på nytt personbästa på världsrankingen: 45:a i världen.

Jag har precis varit på min första generalsekreterar-träff där ett 50-tal idrottskollegor medverkade. Vi har diskuterat Riksidrottsförbundets långsiktiga strategi som berör oss alla och som kommer att vara en viktig del i vårt fortsatta arbete. En del i strategin är Idrotten gör Sverige starkare. För att tennisen ska bli starkare krävs också mer medel. När vi ska förverkliga planerna och idéerna som vi kommer fram till i vårt eget strategiarbete behöver vi bli starkare ekonomiskt. Arbetet med att hitta externa partners blir därför viktigt framöver.

Partners, vår kommande färdriktning och mycket mer får jag anledning att återkomma till i kommande nyhetsbrev. Jag hoppas att få träffa många av er under hösten.

/Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

tennissök

tävlingar

aktuella kurser

next generation

rullstolstennis

veterantennis

 

► Så anmäler du dig till tävlingar
► Tävlingskalender 

 

 

Aktuella tävlingar

► Tennis Europe: Quality Hotel Open


► Vintertouren


 ► Seriespel


 ► International 
tournaments 
in Sweden 2018


► Tävling Online
Tävlingar och anmälan 

 

 

 
Våra partners

 
 


 

prince

 


 


 

VMI

 

quality-team

 

 

Läs vårt nyhetsbrev!

Få nyheter, information och erbjudanden till din e-post.

► Prenumerera

 

 

Vill du jobba med tennis?

Flera klubbar söker nya medarbetare.

► Platsannonser

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS