Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

01 FEB 2018 08:27
Generalsekreterare Christer Sjöö skriver i sitt månadsbrev om den aktivitetstäta starten på tennisåret 2018.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2018 18:30

Hej,

Tennisåret rivstartade med årets första Grand Slam och fortsätter nu med en intensiv landslagsmånad i februari. I helgen riktar vi blickarna mot Dnipro, Kiev, Kazan och Karlskrona där hela fem landslag ska försvara Sveriges färger på tennisbanorna.

Våra 14- och 16-årslandslag är på plats i respektive spelorter inför helgens gruppspel i Winter Cups. I veckan samlades alla lagen för ett gemensamt pre-camp i Båstad, ett initiativ som vi sjösatte förra året och nu bygger vidare på. Spelarna fick bästa möjliga uppladdning under ledning av vårt nya tränarteam. Se ett videoinslag från dagarna här (länk).
De tio tränarna i teamet har en spännande resa framför sig 2018 och det är inspirerande att se dem utvecklas tillsammans och med stöd av de erfarna mentorerna med Magnus Norman i spetsen.

Efter förra årets många framstående resultat gjorde vi som nation en rejäl klättring i juniorkategorin på Tennis Europes ranking – upp 14 placeringar till en 14:e-plats. I år är vi glada att kunna ge våra juniorer ännu bättre förutsättningar tillsammans med vår nya huvudsponsor Elite Hotels. Det innebär bland annat en utökad satsning på samordnade tävlingsresor i år där vi redan genomfört två resor till Australian Open (U18) och Bolton (U14).

I Tennis Europes totala nationsranking, som inkluderar junior-, senior-, veteran- och rullstolstennis, har Sverige klättrat till 19:e plats. Resan är lång, men vi är på rätt väg mot målet att rankas bland de 20 bästa nationerna i Fed Cup och Davis Cup år 2020.
Under den kommande veckans Davis Cup- och Fed Cup-spel har vi chans att ta ytterligare kliv uppåt. Jag ser fram emot att få följa herrarna och damerna på plats i årets första landskamper. I morgon, fredag, inleder Sverige DC-säsongen mot Ukraina i Dnipro och nästa vecka spelar FC-laget i Tallinn. Återtåget fortsätter!

Ni som vill följa Davis Cup-dramatiken under fredag och lördag surfar in på Tennisplay.se där vi direktsänder landskampen i vår egen tv-kanal.

Avslutningsvis gläds jag speciellt åt den regionresa som jag och ordförande Thomas Wallén genomfört de senaste veckorna. De många mötena har givit uttryck åt en ännu starkare ”vi”-känsla och nu fortsätter vi att arbeta mot våra gemensamma mål. Magnus Norman uttryckte det väl under tränarteamets kick-off i Båstad: det är vi tillsammans som ska slå de andra länderna:

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS