Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

03 MAJ 2018 14:12
Generalsekreterare Christer Sjöös månadbrev, där han skriver om årsmötet och blickar fram emot 2018 års satsningar, däribland Tennis på gatan och Båstad Ladies.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 14:12

Hej!

För ett år sedan klubbade förbundsmötet igenom den färdriktning som ska visa vägen för svensk tennis de närmsta åren. 20-21 april samlades representanter från tennis-Sverige igen för att sätta punkt för det första verksamhetsåret under ”Färdriktning Svensk Tennis 2020”, och också blicka framåt.

En av våra gemensamma målsättningar är att hälften av alla utövare ska vara medlem i en tennisklubb 2020. I dag är en dryg fjärdedel av alla tennisutövare i Sverige medlemmar, och det är hög tid att nu ta sats mot målet. Årsmötet antog styrelsens förslag att tillsätta en arbetsgrupp med uppgiften att ta fram en handlingsplan för hur medlemsmålet ska uppfyllas.

Under årsmötet delade styrelsen med sig av sina tankar om hur vi ytterligare kan stärka vårt stöd till klubbar genom att se över och effektivisera organisationen, i linje med Svenska Tennisförbundets färdplan som presenterades förra året. En process som alla klubbar och regioner naturligtvis kommer att vara med på och som kommer att pågå under 2018.

För att synliggöra tennisen ännu mer sjösätter vi nu Tennis på gatan, med syftet att göra tennisen mer tillgänglig för de som inte har den naturliga vägen in i vår idrott. Detta gör vi genom att möta nästa generations spelare på deras hemmaplan. Tennis på gatan kommer att vara samlingsnamnet för fler satsningar inom området rekrytering, med kopplingar till de lokala tennisklubbarna. Den första insatsen fokuserar på segregerade områden, och i framtiden är vår ambition att inkludera fler projekt inom ramen för det gemensamma Tennis på gatan-paraplyet.

Vi har en härlig tennissommar framför oss, där många blickar naturligtvis riktas mot Swedish Open i Båstad. I år står tyvärr ingen WTA-tävling på programmet sedan Lagardère tvingats lägga ner damtävlingen. En tävling som betytt väldigt mycket för svensk tennis, såväl för spelarna som för åskådare och tennisintresset i stort i Sverige.
Därför gör vi en nystart. Vi är jätteglada att tillsammans med starkt stöd från det lokala näringslivet kunna presentera Båstad Ladies som en nyhet i vår internationella tävlingskalender. Vi bygger vidare på det populära Båstad Challenger-konceptet och vår ambition är att Båstad Ladies ska växa i takt med de svenska spelarnas nivå. Båstad Ladies spelas på Tennisstadions nedre grusbanor den 25 juni-1 juli, samtidigt som Sverigefinalerna i Elite Hotels Next Generation.

Avslutningsvis minns jag tillbaka på den fantastiska tennisfest vi fick uppleva när Sverige besegrade Portugal med 3–2 inför fullsatta läktare i Kungliga hallen. 14-16 september väntar match mot Schweiz om en plats i Davis Cups World Group nästa år. Jag hoppas att ni följer med oss på supporterresa till Biel – mer information kommer…

Äntligen blåser varmare vindar i vårt avlånga land och vi kan ta fram grusskorna igen. Eller varför inte bara sopa bort gruset från gatorna och spela Tennis på gatan?

Bästa hälsningar,
Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS