Hoppa till sidans innehåll

Christer har ordet

14 JUN 2018 09:31
En aktivitetstät tennissommar står för dörren. I sitt nyhetsbrev ger generalsekreterare Christer Sjöö oss en uppdatering av tennisförbundets arbete.
  • Skapad: 14 JUN 2018 09:31

Vi går in i den svenska tennissommaren med härlig energi efter Rebecca Petersons, Johanna Larssons och Elias Ymers fina insatser inför och under Franska Öppna. Efter en rad fantastiska prestationer har vi två damer rankade på topp 80 (för första gången på fem år) medan Elias Ymer knackar på dörren till herrarnas topp 100. En härlig start på grussäsongen som ger mersmak inför sommarens tävlingar!

Som vanligt bjuder utomhussäsongen på ett stort utbud för såväl gammal som ung och på alla nivåer. På elitnivå råder det högtryck. Efter sju internationella junior- och seniortävlingar på gruset står ytterligare en rad tävlingar för dörren: premiärupplagan av Båstad Ladies – en nysatsning på damtennisen som möjliggörs genom ett stort stöd av det lokala näringslivet, Båstad Challenger, Ystad Ladies, Elite Hotels Next Generation, SM-veckan, med mera.
Inför grussäsongen vässade flera spelare formen i tre landslagsläger för såväl juniorer som seniorer, under ledning av våra Fed Cup- och Davis Cup-kaptener och tränare.

På tävlingstemat hoppas jag att ni hunnit ta en titt på den uppdaterade versionen av Tävling online som nu har kryddats med flera nya funktioner. Till hösten flyttar den nya seriespelsmodulen in och därefter kommer ett nytt, nivåbaserat rankingsystem att tas i bruk. Arbetet med nya rankingsystemet fortgår enligt plan.

På barn- och ungdomssidan fortsätter vi med våra förstärkta satsningar. De senaste veckorna har bland annat Tennis på gatan haft premiär på tre spelplatser och ytterligare fem besök gjorts i Tennis för barn-workshopturnén. Vi har också lyft blicken utomlands genom ett besök till Schweiz, där vår barn- och ungdomsansvarig Ola Mårtensson lärde sig mer om det schweiziska förbundets upplägg kring ”Kids Tennis”. Jag vill uppmana klubbar att ta chansen att utveckla sin verksamhet för våra yngsta utövare genom att söka medel ur Idrottslyftet.

I enlighet med vår färdriktning har vi de senaste åren genomfört ett utvecklingsarbete i vår tränarutbildning, ett arbete som vid årsskiftet resulterade i ett internationellt erkännande då programmet certifierades på silvernivån av ITF. Totalt 22 tränare deltar i årets TGU 2-utbildning, det näst sista steget i programmet, och kursstarten genomfördes i juni på SALK i Stockholm. Efter sommaren startar årets TGU 3-utbildning, som nu är öppen för anmälan.
Vårt nystartade tränarteam är det senaste i ledet av satsningar på våra tränare. Under årets andra Grand Slam var de tio teammedlemmarna på studieresa under ledning av Magnus Norman, Fredrik Hörnell och Peter Rejmer. Efter fyra dagar i Paris återvände tränarna till sina hemmamiljöer med ny inspiration, lärdomar och erfarenheter.

Avslutningsvis: nu är det bara 93 dagar kvar till David Cup-matchen mellan Schweiz och Sverige i Davis Cup. Vi hoppas se mycket gult och blått på läktarna – så följ med på vår supporterresa som vi arrangerar tillsammans med Nickes.com. 

Hälsningar,
Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS