Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

01 NOV 2016 15:45
"Tennis ska vara modernt och engagerande." I sitt nyhetsbrev beskriver generalsekreterare Christer Sjöö hur han vill att en av strategierna i tennis-Sveriges gemensamma färdriktning ska se ut.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2016 15:46

Hej tennisvän,

I helgen förlorade vårt Davis Cup-lag den avgörande playoff-matchen mot Israel på bortaplan. Naturligtvis tungt, inte minst för våra spelare som brinner för att representera sitt land på tennisbanan.
Tidningsrubrikerna beskriver en historisk lägstanivå. Men svensk herrtennis går självklart inte under på grund av förlusten. Dedikerade spelare och ledare i tennis-Sverige fortsätter sitt stora arbete i vardagen med målet att fortsätta utvecklas. Det kommer att krävas hårt arbete, men jag är övertygad om att vi snart kommer att vara tillbaka i de högre divisionerna igen.

Davis Cup engagerar. Och jag vet att det finns många sätt för vår sport att engagera ännu mer och ännu fler. Arbetet med tennis-Sveriges gemensamma färdriktning fortsätter, vi är mitt uppe i en förankringsprocess där vi i förbund, regioner och klubbar ska enas om de grundpelare som färdriktningen ska bygga på.
Den första strategin jag vill lyfta är att tennis ska vara modernt och engagerande. Se bara hur löpningen som rörelse har lyckats. I dag är motionsloppen överfulla, man går runt i löpartights på stan, köper löpartidningar i matbutiken och har en pulsklocka som man knappt vet hur den fungerar. Det är en hajp kring löpningen och ändå springer vi på samma sätt som vi har gjort i alla tider.
Där är inte tennisen i dag. Vi har starka och stolta traditioner och förknippas ofta som en traditionell idrott. Men vi behöver gemensamt tänka på vad vi utstrålar: allt ifrån tränings- och tävlingsmetoder och vad våra miljöer andas till att skapa engagemang i sociala medier.
Där vill jag göra en första ansats och jag vill veta vad ni i er klubb tycker om saken – samtliga landets klubbar kommer inom kort att få en inbjudan till någon av våra mötesplatser i december. Det finns stora möjligheter till synpunkter – er feedback är viktig!

Vi har en spännande resa framför oss, en resa som vår nuvarande sportchef Johan Sjögren inte kommer att vara med på då han valt att lämna sitt uppdrag. Johan är passionerad, vill alltid framåt och har gjort ett stort arbete för svensk tennis de senaste sju åren. Jag hoppas innerligt att han bli kvar inom tennisen i någon form och önskar honom lycka till i framtiden.

Svenska Tennisförbundet har utöver sitt grundstöd från Riksidrottsförbundet ansökt om medel till riktade projekt. Våra ansökningar togs emot väl – jämfört med 2016 har RF beviljat tennisen en miljon extra i stimulansstöd. Pengarna är öronmärkta till att stärka barn- och ungdomsverksamhet, etableringsstöd samt elitprojekt.

Avslutningsvis gläds jag denna månad speciellt åt: det stora intresset för våra två kommande tränar- och ledarskapsutbildningar för kvinnor, att vi har säkrat externa finansiärer även till nästa sommars Båstad Challenger och självfallet alla dubbelframgångar på WTA-, ATP- och Challengernivå.

Bästa hälsningar,
Christer Sjöö

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS