Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

05 DEC 2016 12:00
"Tennis ska vara roligt att utöva." I sitt nyhetsbrev berättar generalsekreterare Christer Sjöö om det pågående arbetet med tennis-Sveriges nya gemensamma färdriktning.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2016 14:32

Hej tennisvänner,

I går kunde vi presentera delar av Svenska Tennisförbundets nya laguppställning. På landslagssidan välkomnar vi Maria Strandlund Tomsvik och Fredrik Hörnell (senior- och junioransvariga) samt Johan Hedsberg (Davis Cup-kapten) och Mattias Arvidsson (Fed Cup-kapten). En stark stab som jag hoppas och tror ska leda till svenska framgångar både på juniorsidan och i Davis Cup och Fed Cup.
Våra i dag separata verksamhetsblock ”elit och landslag” samt ”utveckling och utbildning” kommer framöver att slås ihop i en sport- och utvecklingsavdelning. Det gör vi för att få en ännu tydligare samverkan mellan våra landslags- och utvecklingsverksamheter, ”den röda tråden” som många har eftersökt på det här området.

Arbetet med tennis-Sveriges gemensamma färdriktning fortsätter. I den pågående förankringsprocessen träffar vi just nu samtliga landets klubbar ute i regionerna. I vårt förra nyhetsbrev presenterade jag en av strategierna som handlade om att tennisen ska vara modern och engagerande.
Den här gången sätter vi fokus på själva utövandet. Strategi två: tennis ska vara roligt att utöva. Forskning visar att om utövaren – oavsett ålder – får tre roliga år med sin idrott förblir det ens idrott för resten av livet. Det kan innebära att någon fortsätter utöva sporten som veteran, köper en biljett till Swedish Open eller tar med sina barn till tennishallen när de växer upp. Hur ser det ut i tennisen i dag? Kanske har vi för stor genomströmning av spelare vilket kan vara ett tecken på att alla inte får tre roliga tennisår. Vi behöver fundera kring om våra tränings- och tävlingsmiljöer är tillräckligt utmanande. Här kan vi också ta lärdom från andra idrotter som just nu växer.

Avslutningsvis gläds jag denna månad speciellt åt: det stora intresset och framåtandan vi möter på vår klubbresa, att det var många kvinnliga klubbordföranden på vårt stopp i Tennis Öst och att få välkomna en stark partner till svensk tennis i norska försäkringsbolaget Gjensidige.

Efter att ha följt damernas spännande guldkamp där Fair Play TK vann före SALK ser jag fram emot herrarnas SM-final på söndag mellan Fair Play TK och GLTK. Jag hoppas att vi ses där!

Bästa hälsningar,
Christer Sjöö

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK