Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

08 FEB 2017 13:05
"Tennis ska utbilda många olika inspiratörer". I sitt nyhetsbrev berättar generalsekreterare Christer Sjöö om den tredje strategin i tennis-Sveriges gemensamma färdriktning.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2017 14:18

Hej!

Jag är nyss hemkommen från Tunis och min häftigaste idrottsupplevelse någonsin – Sveriges 3–2-seger i första omgången av Davis Cup. En fantastisk lagseger och ett härligt startskott på det nya tennisåret.

I våra tidigare nyhetsbrev har jag berättat om arbetet med tennis-Sveriges färdriktning som vi gemensamt har arbetat fram i förbund, regioner och klubbar. Efter ett omfattande arbete och förankringsprocess har vi nu landat i ett färdigt utkast som kommer att skickas ut till samtliga klubbar och slutligen tas beslut om under vårt årsmöte i Båstad 21–22 april.

Jag har berättat om två av våra tre strategier i färdriktningen: tennis ska vara modernt och engagerande och tennis ska vara roligt att utöva. Vår tredje gemensamma strategi: tennis ska utbilda många olika inspiratörer.

För att vi ska lyckas i vårt arbete behöver våra utövare olika förebilder och ledstjärnor. Forskning har visat att framgångsrika idrotter har vågat satsa både på spelarna och tränarna.
Vi tror att framgång smittar av sig, att det betyder mycket att exempelvis våra landslag hävdar sig i Davis Cup och Fed Cup. Inför 2017 har vi sett över modellen för vårt elitstöd och satsar på att utöka vårt individuella stöd till spelare på landslagsnivå och deras hemmamiljöer.
I vardagen är tränaren den närmaste förebilden för utövarna och dennes kunskaper och engagemang kan vara helt avgörande för det fortsatta idrottandet. Därför är våra tränares utbildningsnivå en nyckel för framtiden. Ett utmärkt exempel på en person med kunskap och inspirerande ledarskap fick vi se på bänken under helgens Davis Cup-match. Jag är helt övertygad om att DC-kapten Johan Hedsbergs roll i helgens femsetsmatcher var av stor betydelse för landskampens utgång.

Som ett led i vår satsning på tränarna är jag glad över att vi har förstärkt vår organisation med Peter Rejmer som främst kommer att arbeta med tränarkurserna men också fungera som stöd till landslagsorganisationen och arbeta med den internationella certifieringen av vår tränarutbildning. I Peters roll ingår också utveckling av vår rullstolstennistennisverksamhet där han är sammankallande i rullstolstennisrådet.

Avslutningsvis gläds jag denna månad åt att vi för åttonde året i rad ökar antalet medlemmar till 111 763, att uppstarten av det nya tävlingsprogrammet gått bra och att vi kan presentera adidas som ny partner till Svenska Tennisförbundet. Och självfallet triumfen i Tunis. Tack Isak, Patrik, Andreas, Johan, Markus, Adam, Jonas och Johan för er insats. Nu har återtåget börjat!


/Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS