Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

11 APR 2017 13:34
"Tennis – en levande idrott, för livet, hela livet." I sitt nyhetsbrev berättar generalsekreterare Christer Sjöö om den föreslagna visionen i svensk tennis gemensamma färdriktning.
  • Uppdaterad: 12 APR 2017 16:24

Hej,

Vilken tennishelg! Jag vill rikta ett stort grattis till det svenska herrlandslaget med kapten Johan Hedsberg i spetsen som på söndagen säkrade årets andra Davis Cup-seger för Sverige. En urstark insats av alla inblandade som gör att vi kan se fram emot en ny DC-fest på hemmaplan i september och en möjlighet att fullborda återtåget till division 1.
På hemmaplan präglades helgen av medaljjakter i Göteborg, både slutspurten i veteran-SM samtidigt som också junior-SM inleddes där framtida Davis Cup- och Fed Cup-spelare gör upp om SM-tecknen inomhus. Lycka till!

Den senaste månaden har jag fokuserat på teamet av personal på våra kontor. Jag har haft medarbetarsamtal, en viktig del i arbetsledning, och det känns positivt med den framåtanda som personalen förmedlat och ger energi i vårt fortsatta arbete.

Jag har också medverkat på en mängd spännande möten: med Riksidrottsförbundet, Parasportförbundet, tennisakademin Good To Great, vår veterankommitté, initiativet Grow in Sports som vi arbetar med tillsammans med för jämställdhetsfrågor och därtill flertalet klubb- och regionsföreträdare. Man slås hela tiden av över vilket stort spann tennisen verkar inom och det stora engagemanget och framåtandan som råder.

För ett par veckor sedan hade vi glädjen att skicka ut ”Färdriktning Svensk Tennis 2020” och ”Färdplan 2017-18” till alla våra medlemsföreningar. Dokumenten beskriver Svenska Tennisförbundets och svensk tennis väg framåt – resultatet av ett omfattande strategiarbete som under hösten har processats fram under flertalet möten och en förankringturné. På ”turnén” träffade jag och vår ordförande Thomas Wallén över 200 klubbrepresentanter på mötesplatser från Helsingborg i söder till Umeå i norr.

Vår nya vision föreslås bli "Tennis – en levande idrott, för livet, hela livet". Vad menar vi med det? Levande: att vi inte står stilla – det vill säga är kreativa och förändringsbenägna och arbetar för att hålla vår idrott engagerande och levande. För livet – tennis är en av de bästa idrotterna för din hälsa men kan också innebära en försörjning för både dig som spelare, tränare, funktionär med flera – helt enkelt alla som har tennisen som yrke. Hela livet – tennis är en idrott som engagerar ung som gammal genom hela livet. Oavsett ambitionsnivå kan du utöva vår idrott så länge du vill.

I Färdplanen presenteras Svenska Tennisförbundets fem största satsningar. I förra nyhetsbrevet presenterade vi satsningen på tränarutbildningen. I detta nummer presenteras nästa satsning: ett förändrat rankingsystem. Ett steg som kommer att påverka alla tävlingsspelare i Sverige med förhoppningen om att tävlandet ökar, det vill säga att fler tävlar mer och att antalet tävlingsspelare ökar i alla kategorier.

Denna månad gläds jag speciellt åt vårt nya samarbetsavtal med Volkswagen, Davis Cup-lagets starka insats i Turkiet och att också få heja fram vårt Fed Cup-lag i Litauen nästa vecka.

/Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS