Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

10 JUL 2017 22:19
Generalsekreterare Christer Sjöö skriver i sitt nyhetsbrev om den aktivitetstäta tennissommaren och den femte satsningen i tennisförbundets färdplan.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2017 14:16

Next Generation Cup, SM-veckan, Sommartouren, Swedish Ladies, Lund Ladies, Båstad Challenger… Svenska Tennisförbundet är mitt uppe i en aktivitetstät period, både på och utanför banan, när det just nu råder högsäsong på grusbanorna. Som vanligt bjuder den svenska tennissommaren på ett stort utbud för såväl gammal som ung och på alla nivåer. Ta vara på det!

I tidigare nyhetsbrev har ni kunnat läsa om satsningarna i SvTF:s nya färdplan som klubbades vid årsmötet i april: ett förändrat rankingsystem, en certifiering av tränarutbildningen, en ny form av elitstöd och forskning på tränarrollen.

Den här gången fokuserar jag på den femte satsningen, där målet är att öka tennisens närvaro i den digitala världen.
Smarta mobiltelefoner och surfplattor är i dag en naturlig del i det dagliga livet och vi tillbringar flera timmar i veckan framför sociala medier. Där vill vi nu positionera oss för att möta våra nuvarande och blivande medlemmar där de är. Vi vill framför allt underlätta för utövarna i deras vardag, entusiasmera och marknadsföra vår fantastiska idrott – med förhoppningen att få fler att hitta ut till tennisbanan.

Svenska Tennisförbundet har en väg att gå för att kunna möta framtida krav och förväntningar. Vi arbetar i dag för att öka aktiviteten inom sociala medier, vilket inte minst märktes under nyligen avslutade Next Generation Cup. Då testade vi också för första gången en egen ”playkanal” med rörliga bilder, ett grepp vi kommer att fortsätta arbeta vidare med. Möjligheterna är många. I framtiden kanske vi ska direktsända alla större tävlings- och seriematcher på en och samma portal, där vi också samlar utbildningsmaterial och föreläsningar i videoformat. Eller kanske ska en tennisapp bli plattformen för att hitta lediga tennistider i hela landet, anmäla sig till tävlingar och följa livescore?
Närmast till hands ligger en uppfräschning av hemsidan för att göra informationen mer tillgänglig för våra användare.

Denna månad gläds jag speciellt åt att Sverigefinalen av Next Generation Cup blev en vecka som jag tror att alla inblandade sent kommer att glömma, att våra landslag fortsätter att leverera – nu senast med P14-lagets EM-slutspelsplats – och att jag dagligen träffar personer med kreativa idéer om hur vi ska fortsätta att utveckla tennisen i Sverige.

Till sist ser jag fram emot tre tennisveckor i Båstad. Hoppas vi ses där!

/Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS