Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

11 SEP 2017 16:08
I sitt nyhetsbrev skriver generalsekreterare Christer Sjöö om förväntningar och utmaningar inför tennishösten 2017.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2017 08:27

Vår förhandsvisning av storfilmen ”Borg” blev en härlig kick-off inför tennishösten. Jag lämnade kvällen full av energi, inte minst efter att Stefan Olsson hyllades med stående ovationer av 450 personer.

Stefans Wimbledonseger är en av höjdpunkterna när vi summerar utomhussäsongen 2017, som gav oss flera kvitton på att vi är på gång. Landslagssommaren bjöd på flera fina juniorframgångar, där våra 14-, 16- och 18-åringar visade att de kan mäta sig med Europaeliten.

Jag ser fram emot en höst då våra satsningar i Svenska Tennisförbundets färdplan verkligen går från ord till handling.
Vi har tagit nästa steg i processen att få en internationell certifiering av vår tränarutbildning, arbetet med ett förändrat rankingsystem intensifieras och i vår nya form av elitstöd stöttar vi nu 24 seniorspelare medan vi på juniorsidan har fått en bra start på det nya upplägget med samordnade tävlingsresor.

Vi har många anledningar att se ljust på framtiden, men det finns också orosmoln och saker att ta tag i.
Jag känner en viss oro långsiktigt över tränarförsörjningen i våra klubbar. Vi har i dag en enorm arbetsmarknad för tränare, men när klubbar annonserar ut tjänster är det få som söker dem.
Vi har också en utmaning i hur vi tillsammans ska motivera till och stimulera högt tävlingsdeltagande. Det sistnämnda kommer vi att beröra under tränarträffen under Davis Cup, där vi samlar ett 50-tal klubbtränare för att diskutera frågan: Hur utvecklar vi framtidens tävlingsspelare i klubbmiljön?

Jag hoppas att få se dig i gult och blått på läktarna på Tennisstadion i Båstad den 15-17 september. Då ska DC-laget försöka fullborda återtåget till divison 1.

/Christer

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS