Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Helmersson

Christer har ordet

04 DEC 2017 13:16
Generalsekreterare Christer Sjöö blickar tillbaka på ett händelserikt 2017 och de satsningar som sjösatts under året.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2017 13:17

2017 närmar sig sitt slut och det är snart dags att summera tennisåret. Vi kan blicka tillbaka på ett roligt och händelserikt år. Det jag kanske är mest glad över är det ökade självförtroende som jag tycker mig känna ute i tennis-Sverige. Med ett ökat självförtroende är jag övertygad om att vi kommer att fatta kloka beslut och sjösätta långsiktiga och hållbara satsningar som i sin tur kommer att leda till goda resultat.

I vår nya färdplan initierade vi i våras flertalet satsningar med förhoppning om att ta nya steg för att utveckla tennisen i Sverige. Redan nu har orden blivit till handling. Det förändrade elitstödet har kommit till gagn för 24 spelare i åldrarna 19-23. På juniorsidan har stödet inneburit en satsning på samordnat tävlande där spelarna tillsammans med flera klubbtränare fått viktiga internationella erfarenheter.

Det sistnämnda ett exempel på där vi försöker sy ihop landslagsverksamheten med vår tränarutveckling. Ett annat exempel är det nya tränarteamet som Fredrik Hörnell och Peter Rejmer kommer att leda tillsammans med Magnus Norman nästa år. Vi är otroligt glada att Magnus valt att engagera sig för utvecklingen av våra tränare. Vi tror verkligen att Magnus, tillsammans med de andra meriterade mentorerna, kommer att lyfta tränarna i teamet.

I dagarna nåddes vi också av det positiva beskedet från Internationella tennisförbundet (ITF) att vårt tränarutbildningsprogram certifierats på silver-nivån. Ett viktigt steg för att stärka tränarkårens status.

Förra helgen sände vi (exklusivt i Norden och Baltikum!) Davis Cup-finalen mellan Frankrike och Belgien på vår nya tv-kanal Tennisplay.se. Vi har också haft glädjen att direktsända båda mastersslutspelen i rullstolstennis. Tennisplay.se är en viktig plattform för att öka tennisens närvaro i den digitala världen, något som kommer att bli ännu viktigare för att vi som idrott ska kunna locka och behålla utövare och öka intresset för tennisen.

Avslutningsvis gläds jag denna månad speciellt åt: Johanna Larssons framfart i WTA-slutspelet, intresset för seriespelet med elitserien som kronan på verket och det nya samarbetet med Svenska spel.

Efter att ha följt gårdagens välspelade SM-final där Fair Play TK besegrade Upsala TK ser jag fram emot herrarnas match om guldet på söndag mellan Fair Play TK och Solna TK. Hoppas vi ses där!

/Christer Sjöö

Skribent: Christer Sjöö
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS