Hoppa till sidans innehåll

En julhälsning från ordföranden

22 DEC 2017 12:07
"Huvudsaken är att vi alla arbetar tillsammans och känner att vi förbättrar svensk tennis dag för dag för alla våra medlemmar", skriver ordförande Thomas Wallén i sin julhälsning.
  • Skapad: 22 DEC 2017 12:07

Tennisvänner,

Då var det bara ett par dagar kvar till jul. I går, den 21 december, inträffade vintersolståndet och nu går vi dag för dag mot ljusare tider igen. Det gäller också för oss i tennis-Sverige. Dag för dag arbetar våra ledare och tränare för att skapa en ljus framtid och nya framgångar för svensk tennis. Hur mäter vi då framgång? I media mäts ofta vår verksamhet mot Borg, Wilander och Edbergs mirakulösa framgångar som ledde till att Sverige dominerade världstennisen ända fram till slutet av förra seklet. Det tjänar ingenting till att vi jämför oss med dessa mirakel.

Årets Nobelpristagare i fysik gick med stor entusiasm och med stort tålamod till sina forskningsanläggningar och förbättrade sin verksamhet dag för dag i flera decennier. Efter ett tag började de samarbeta och i september 2015 inträffade ett mirakel.
Gravitationsvågorna blev mätbara och tillsammans vann de Nobelpriset. Runt om på våra tennisanläggningar jobbar våra tränare och ledare dag ut och dag in och vem vet – plötsligt kanske ett svenskt tennismirakel inträffar igen. Vi hoppas på det, men huvudsaken är att vi alla arbetar tillsammans och känner att vi förbättrar svensk tennis dag för dag för alla våra medlemmar.

Det tycker jag att vi har lyckats med under 2017. Innan vi efter julhelgen med stor entusiasm fortsätter det dagliga förbättringsarbetet kan vi glädjas åt att vi i år för första gången på 27 år fick en Wimbledonmästare i singel, Stefan Olsson, nominerad till Jerringpriset (glöm inte att rösta på 099-209 08). Våra landslag tog klivet upp en division både i Fed Cup och Davis Cup. Vi har tillsammans med våra Klubbar, RIG och de nya Akademierna kanske den starkaste juniorverksamheten någonsin i svensk tennis historia med många lovande flickor och pojkar som nu börjar skörda framgångar i internationella tävlingar. Lanseringen av vårt egna tävlingsadministrationsprogram "Tävling online" har underlättat arbetet avsevärt för våra arrangörsklubbar och tävlingsspelare. Vi arrangerade 30 internationella tävlingsveckor och sanktionerade över 400 nationella tävlingar. Vi har fått tillökning i partnerfamiljen vilket bidrar till att vi har en stabil ekonomi med medel till genomförandet av vår färdplan och nya satsningar de kommande åren.

Ett av våra prioriteringsområden nästa år är utveckling och utbildning av tennistränare. Det råder brist på tränare i hela Sverige. Vi har gett i uppdrag åt Linnéuniversitet i Växjö att ta reda på varför, och hur vi kan göra yrket mer attraktivt. Samtidigt som vi måste utbilda nya tränare är det viktigt att vi vårdar och utvecklar våra befintliga eldsjälar. Under ledning av en av världens hetaste tränare Magnus Norman och med några av de mest meriterade och rutinerade namnen i svensk tennis som mentorer startar vi ett tränarteam 2018. Vi kommer också att utöka våra internationella tävlingsresor där våra klubbtränare och juniorer tillsammans får inspiration och tufft motstånd. Vår tränarkår är nyckelpersoner för vår framtid och vi ska utöka och utveckla den!

God Jul och Gott Nytt År Chrille och alla tennisarbetare och tack för ert hårda arbete. Det går bättre och bättre dag för dag...
God Jul och Gott Nytt År Maria, Nors, Bjösse, Tompa J, Tompa E, Maggo, Jocke och Fidde och tack för att ni ställer upp. Nu hoppas vi på ett nytt mirakel...
God Jul och Gott nytt År alla medlemmar och tack för ert förtroende. Nu blir det ljusare igen...

TW

Skribent: Thomas Wallén
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS