Hoppa till sidans innehåll

Tennisfesten inleddes med serbisk seger

15 JUL 2017 16:48
Andra upplagan av Båstad Challenger är avslutad. Dusan Lajovic och Tuna Altuna/Vaclav Safranek spelade hem titlarna inför fullsatta läktare under lördagens finaldag.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2017 20:42

I sin första match efter grässäsongen inledde 79-rankade Dusan Lajovic med att tappa set mot formstarka Markus Eriksson. Därefter gick vägen fram till titeln genom raka setvinster.
Den toppseedade serben vann lördagens välspelade singelfinal mot Leonardo Mayer, Argentina, i raka set (6–2, 7–6(4)). Finalsegern innebar serbens första singeltitel sedan 2015 och bästa möjliga formbesked inför nästa veckas ATP-tävling i Båstad.
– Det betyder mycket att börja vinna direkt när man går från gräs till grus. Det var svårt, men nu står jag här med en titel, det är skönt att känna den känslan igen. Jag spelar min bästa tennis på hela året just nu och hoppas att jag kan fortsätta såhär mot mitt mål som är en ATP-titel. Det har varit en jättebra vecka, jag har verkligen njutit av den, säger Lajovic.
– Det är perfekt att spela challengern före ATP-tävlingen. Det är inte så enkla förhållanden här, flera spelare hade svårt att kontrollera bollen. Nu har jag fem matcher bakom mig och jag hoppas att jag kan fortsätta såhär nästa vecka, säger han.

I dubbelturneringen segrade Tuna Altuna, Turkiet, och Vaclav Safranek, Tjeckien – i deras första turnering tillsammans. I finalen besegrades indiska paret N. Sriram Balaji/N Vijay Sundar Prashanth med 6–1, 6–4.
– En fantastisk vecka. Vaclav fokuserar mer på singel men han är också en bra dubbelspelare. Vi kompletterade varandra bra och lyckades få till ett bra resultat här, säger Altuna.
– När jag förlorade första rundan i singel började jag fokusera på dubbeln till 100 procent. Jag hade aldrig tidigare spelat en dubbelsemifinal på challengertouren, och nu vinner vi. För mig är det en stor överraskning, säger Safranek.

Båstad Challenger innebar startskottet för den tre veckor långa tennisfesten i Båstad. Veckans succésvensk blev 18-åriga wildcardet Mikael Ymer som efter tre imponerande matchvinster tog sig till karriärens andra semifinal på challengertouren. Nu laddar Ymer om för nästa veckas Swedish Open, dit han liksom storebror Elias fått ett wildcard. I kvalet deltar Markus Eriksson, Fred Simonsson, André Göransson och Isak Arvidsson.

Samtliga resultat


Tuna Altuna, SvTF:s generalsekreterare Christer Sjöö och Vaclav Safranek.


Turneringschef Henrik Odervall, Dusan Lajovic, Leonardo Mayer och SvTF:s ordförande Thomas Wallén.


Fullsatta läktare under finaldagen.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK