Hoppa till sidans innehåll

Finalklart i Båstad Challenger

14 JUL 2017 17:32
Mikael Ymer får vänta på karriärens första challengerfinal. Leonardo Mayer besegrade svensken i raka set och ställs mot toppseedade Dusan Lajovic i final.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2017 22:12

Inigo Cervantes (rankad 179), Roberto Carballes Baena (134) och Renzo Olivo (89) – samtliga har undet veckan fått se sig besegrade av wildcardet Mikael Ymer. Efter tre imponerande segrar fick till slut 18-åringen se sig besegrad.

Leonardo Mayer, som bäst rankad 21 i världen (2015) och med en ATP-titel på meritlistan, visade sig bli numret för stort. Mayer vann 6–3, 6–0.
– Jag har haft tre tuffa dagar och var inte med i huvudet i dag. Jag försökte, men han gav mig inga luckor och det visar varför han har varit 21:a i världen. Han bjöd aldrig in mig och det blev ännu mer frustration. Det var synd att jag inte kunde prestera i dag, säger Ymer.

Efter förluster summerar svensken en positiv vecka i Båstad. Semifinalplatsen är ett positivt formbesked inför nästa veckas Skistar Swedish Open.
– Det är alltid förlusterna man lär sig av. När man vinner är det ”grattis” hit och dit och man glömmer lätt vad man egentligen behöver fortsätta jobba på. Men det var en positiv vecka. Jag fick några bra matcher, slog några bra spelare och det gav mig självförtroende. Från att inte ha kunnat kvala in i de flesta challengers till att gå till semi – det är mycket positivt jag tar med mig. Det var speciellt att spela här. Jag hade bra stöd av publiken hela veckan, säger Ymer.

Mayer–Lajovic i final

Leonardo Mayer hoppas kunna ta över titeln från landsmannen Horacio Zeballos, som segrade i fjol. Men då måste han besegra startfältets högst rankade namn: Dusan Lajovic (79). Serben besegrade fjärdeseedade Facundo Bagnis med 7–6(4), 6–3.

Dubbelfinalen inleder lördagens finalspel klockan 11.00. Indiska duon N. Sriram Balaji/N Vijay Sundar Prashanth och Tuna Altuna/Vaclav Safranek gick segrande ur fredagens semifinaler och gör upp om dubbeltiteln i Båstad.

Lördagens spelprogram:

Dubbelfinal, start 11.00:
N. Sriram Balaji (IND)/N Vijay Sundar Prashanth (IND)–Tuna Altuna (TUR)/Vaclav Safranek (CZE)

Singelfinal, tidigast 13.00:

Dusan Lajovic (SRB) [1]–Leonardo Mayer (ARG)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK