Hoppa till sidans innehåll

Jättevändning av Mikael Ymer – båda bröderna till kvartsfinal

12 JUL 2017 22:44
Två matchbollar emot sig och krampkänning. Men Mikael Ymer reste sig på nio och är liksom storebror Elias klar för kvartsfinal i Båstad Challenger.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2017 23:02

Onsdagens höjdarmatch i Båstad Challenger utspelade sig på bana 2 där hemmahoppet Mikael Ymer ställdes mot 134-rankade fjolårsfinalisten Roberto Carballes Baena.
En tuff fysisk kamp, som Carballes Baena hade två chanser att avgöra vid ledning 6–4, 5–4. Men 18-åringen från Skara ville annat.

Efter de räddade matchbollarna skulle avslutningen på andra set bli än mer dramatisk då Ymer stördes av krampkänningar.
Men svensken hittade krafter att tvinga fram ett skiljeset – och efter nästan tre timmars spel fick en trött segrare sträcka armarna i luften.
Setsiffrorna skrevs till 4–6, 7–5, 6–2.
– Jag hade som mål att jag ska kämpa och försöka hitta lösningar för att vinna matchen. Jag tycker att jag gjorde det väldigt bra, jag spelade bättre än i går men har fortfarande mer att ge. Väldigt skönt att få med sig en sån här match mot en väldigt tuff motståndare, säger Mikael.

Elias Ymer övertygade: "Spelade helt enligt planen"

Storebror Elias fick en enklare resa till kvartsfinal. Svensken har ännu inte tappat set i turneringen och var mycket nöjd med sin insats efter 6–3, 6–1 mot 116-rankade Arthur De Greef.
– Ja, i dag spelade jag väldigt bra. Jag har jobbat väldigt hårt och hoppas att jag kan börja få utdelning nu. Jag är mest nöjd med mitt fokus. Jag spelade helt enligt planen och väldigt aggressivt, säger han.

Isak Arvidsson spelade också för en plats i singelkvartsfinal, men fick trots en bra insats se sig besegrad mot storfavoriten Renzo Olivo, seedad tvåa och rankad 89 i världen. Argentinaren vann i två jämna set: 7–5, 7–6(3). 

Svenskparet Johan Brunström och Andreas Siljeström nådde i fjol final i dubbelturneringen. I år tog resan slut i kvartsfinal mot indiska paret Balaji/Prashanth. Svenskparet föll 2–6, 6–7(5).

Därmed återstår två hemmahopp i årets turnering. Bröderna Ymer laddar om för att göra upp om semifinalplatserna i både singel och dubbel. I singel ställs Elias mot toppseedade Dusan Lajovic medan Mikael får möta andraseedade Renzo Olivo. I dubbel möter bröderna tredjeseedade Galdos/Mayer.

Så spelas singelkvartsfinalerna

Mikael Ymer [WC]–Renzo Olivo [2]
Elias Ymer [WC]–Dusan Lajovic [1]
Facundo Bagnis [4]–Aleksandr Nedovyesov
Henri Laaksonen [3]–Leonardo Mayer 

Se också:

Lottningar och resultat

Torsdagens spelprogram

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK