Hoppa till sidans innehåll

Klart för spel i huvudtävlingen

08 JUL 2018 22:26
På måndagen inleds huvudtävlingen i en av de stora tennishöjdpunkterna på svensk mark: Båstad Challenger – startskottet för årets internationella herrveckor i Båstad.
  • Uppdaterad: 08 JUL 2018 22:35

I helgen avgjordes kvalet, där hemmaspelarna Karl Friberg och Fred Simonsson vann två matcher men fick se sig besegrade i söndagens kvalfinaler. Kvartetten Di Wu, Filip Horansky, Geoffrey Blancaneaux och Jules Okala tog hand om segrarna och säkrade varsin biljett till huvudtävlingen.

Startfältet till årets Båstad Challenger är därmed komplett. Liksom tidigare upplagor lockar turneringen ett starkt startfält, som kryddas med Sveriges bästa herrspelare.

Fem svenskar finns med i singeltävlingen och två av dem får vi se på bana 2 på måndagen. Först ut är Filip Bergevi följt av Jonathan Mridha, som båda utmanar betydligt högre rankade motståndare i Vaclav Safranek (252) och Goncalo Oliveira (246). Kan wildcardspelarna överraska på hemmaplan?
Ytterligare hemmahopp presenterar sig i måndagens dubbelmatcher: Markus Eriksson/Andreas Siljeström och André Göransson/Fred Simonsson.

Argentinarna har lyckats bra i de två tidigare upplagorna av Båstad Challenger. I årets turnering är Guido Andreozzi (105) toppseedad och ställs mot landsmannen Andrea Collarini i första omgången, tredje match på bana 2 i dag. 

Missa inte när en av ATP-tourens framtida stjärnor visar upp sig på bana 3 i dag. 17-åriga Felix Auger-Aliassime från Kanada är sjundeseedad och möter fransmannen Constant Lestienne i sin första match.

Livestream från alla måndagens matcher finns på tennis.se/bastadchallenger

*Kräver Flash. Ladda ner appen ATP/WTA Live i App Store eller Google Play.

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS