Hoppa till sidans innehåll

Semifinaldags!

14 JUL 2017 06:45
Vi är framme vid semifinaler i andra upplagan av Båstad Challenger. Mikael Ymer jagar karriärens första finalplats på challengertouren.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2017 21:48

Dagens semifinaler

Start 11.00
Tuna Altuna (TUR)/Vaclav Safranek (CZE)–Hubert Hurkacz (POL)/Kamil Majchrzak (POL)  7–6(9), 2–6, 10–8

Followed by
Leonardo Mayer (ARG)–Mikael Ymer (SWE) [WC] 6–3, 6–0

Followed by
Dusan Lajovic (SRB) [1]–Facundo Bagnis (ARG) [4] 7–6(4), 6–3

Followed by
N. Sriram Balaji (IND)/N Vijay Sundar Prashanth (IND)–Sergio Galdos (PER)/Leonardo Mayer (ARG) [3] 3–6, 6–4, 10-1


Mikael Ymer fortsätter att överraska i Båstad och utmanas fortsättningsvis av spelare som alla är klara för spel i nästa veckas Skistar Swedish Open. På torsdagen tog han en meriterande skalp när han besegrade den andraseedade argentinaren Renzo Olivo i raka set. Det var Ymers andra seger i karriären mot en topp 100-spelare. Den första kom mot Fernando Verdasco i Stockholm Open i höstas.

I turneringens två första matcher tappade Ymer första set men vände och kom tillbaka. Mot Olivo var det bestämt och fokuserat från start. Kanske ett resultat av det nya coachsamarbetet med Peter Lundgren? I semifinalen krävs samma attityd och samma skärpa när en ny argentinare väntar.
Semifinalmotståndaren Leonardo Mayer är ingen duvunge. Han har varit rankad 21:a som bäst, spelat tre ATP-finaler och vunnit en, samt deltagit i en världsfinal i Davis Cup.

Storebror Elias har i veckan visat upp ett löftesrikt spel och kvartsfinalen höll bra kvalitet även om han fick ge sig mot den toppseedade serben Dusan Lajovic som för en dryg vecka sedan mötte Roger Federer på Wimbledons centercourt. Lajovic är vad man brukar säga på travspråk ”bättre än raden”, fritt översatt till tennisspråk ”bättre än sin ranking” (79). På fredagen utmanas han av argentinaren Facundo Bagnis som i fjol tog sig upp till en 55:e plats på världsrankingen genom att vinna sex challengertitlar på grus. Spelarna har mötts två gånger på grus i år i ATP-sammanhang och vunnit ett möte var.

Semifinaldagen inleds och avslutas med dubbelsemifinaler. Om inte singelspelet tar musten ur Mayer bör han och Sergio Galdos ha goda titelchanser. ha goda titelchanser. De ställs i dag mot indierna Balaji/Prashanth. I den andra semin möts Altuna/Safranek och Hurkacz/Majchrzak.


Följ spelet i Båstad! Matcherna från bana 2 och 3 livestreamas här på Tennis.se/bastadchallenger. Där uppdateras också dagens resultat.

► Lottningar

► Livescore/resultat
Vill du följa livescore i mobilen laddar du ner appen ATP/WTA Live.

Skribent: Peter Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK