Hoppa till sidans innehåll

Svensk succé: Ymer till semifinal efter räddad matchboll

12 JUL 2018 16:15
Mikael Ymer kan se fram emot en ny semifinal i Båstad Challenger. Det står klart efter kvartsfinalrysaren mot tidigare Swedish Open-vinnaren Carlos Berlocq. "Jag var tvungen att lämna allt ute på banan i dag", säger segraren.
  • Uppdaterad: 13 JUL 2018 09:08

2016, 2017 och 2018 – för tredje året i rad är en svensk wildcardspelare bland de fyra främsta i Båstad Challenger, och för andra året i rad heter han Mikael Ymer.

Den 343-rankade Sverigetvåan har tagit vara på wildcardchansen på bästa sätt genom att vinna tre matcher mot högre rankat motstånd. Liksom i sina två inledande matcher (mot Zdenek Kolar och Calvin Hemery) vann Ymer med 2–1 i set i torsdagens kvartsfinal.

Men 19-åringen var illa ute mot Berlocq. Den 15 år äldre argentinaren, som vunnit två ATP-titlar och 19 challengertitlar på grus, hade 5–3 och matchboll i tredje set. Då stod Ymer för en mäktig upphämtning och avslutade med fyra raka gamevinster.

Segersiffrorna: 6–1, 4–6, 7–5 efter två timmar och 45 minuters spel – turneringens längsta match. "En lättnad", beskrev Ymer känslan efter matchbollen.
– Mot såna här spelare som kämpar på varje boll vet man inget kommer att gå enkelt. Du måste vara beredd på att springa och spela i svåra situationer. Jag var redo för det i dag. Men hade jag missat den där backhanden på matchbollen hade jag suttit här med en förlust. Vi har valt en hemsk sport – det är små marginaler så jag har fötterna på jorden hur det än går, säger Ymer och berättar om avgörandet:
– När jag gick ut vid 4–5 försökte jag tänka på vad jag kunde göra annorlunda. Jag hade inte breakat honom en enda gång i motvinden, utan blev för defensiv och hamnade för långt bak i banan. Jag tänkte att jag skulle försöka gå för det och hittade lägena väldigt bra i det gamet. Jag avslutade matchen väldigt starkt och lät honom inte styra för mycket. Jag är nöjd med matchen och tar med mig mycket positivt, säger han.

19-åringen har därmed nått en av karriärens största framgångar i singel. Han är klar för sin tredje semifinal på ATP Challenger Tour, varav två har kommit i Båstad Challenger. Nu väntar spanjoren Pedro Martinez, som slog ut Vaclav Safranek (7–5, 6–2).
– Det är jättekul att vara i semifinal igen. Jag vill gå ett steg längre i år, men jag ska försöka att inte tänka på nästa match förrän morgondagen. Nu vill jag ta det lugnt, säger han.

I den andra semifinalen möts Corentin Moutet och Filip Horansky. Tredjeseedade Moutet vann den helfranska semifinalen mot Constant Lestienne (7–5, 6–3) medan slovaken Horansky slog ut Lukas Rosol (6–3, 6–1) i sin semifinal.

I dubbelsemifinalerna möts Peralta/Zeballos och Heliövaara/ Laaksonen samt Kolar/Oliveira och Gonzales/ Lammons.

Alla matcher under semifinalfredagen direktsänds på tennis.se/bastadchallenger med start 11.00.

 

*Kräver Flash. Ladda ner appen ATP/WTA Live i App Store eller Google Play.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS