Hoppa till sidans innehåll

Wildcarden gör entré – spännande svenskmöte väntar

11 JUL 2017 02:21
Den som tillbringar tisdagen vid Tennisstadions nedre grusbanor lär inte bli besviken. Spelprogrammet i Båstad Challenger är nämligen fullt av höjdpunkter.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2017 02:35

Ur svensk synvinkel är dagen högintressant. Turneringens fyra wildcards gör entré i singelturneringen.

Två av hemmahoppen möts direkt. Sverigeettan Elias Ymer ställs mot Carl Söderlund, som i fjol nådde en sensationell semifinal i sin challengerdebut i Båstad. Ett svenskderby ni inte vill missa!
– Det blir intressant för publiken med två wildcards mot varandra direkt. Vi har mötts förr i något SM, men det var länge sedan och det blir annorlunda nu. Det ska bli roligt. Jag har bra minnen från förra året. Jag spelade med publiken och höjde min nivå mot bra motstånd, säger Söderlund.

Men först ut under tisdagen är Mikael Ymer som dagen efter dubbelsegern med storebror Elias ställs mot Inigo Cervantes i sin singeldebut i turneringen.

Formstarke Markus Eriksson har en intressant uppgift framför sig. Kan han skaka toppseedade och 79-rankade Dusan Lajovic?

Mer svenskt under tisdagen: toppseedade fjolårsfinalisterna Johan Brunström och Andreas Siljeström samt wildcardparen Markus Eriksson/Milos Sekulic och Filip Bergevi/André Göransson spelar sina första matcher i dubbel.

Publiken får också stifta bekantskap med några av tävlingens titelfavoriter. En match att se fram emot: Swedish Open-vinnaren och forne världsfemman Tommy Robredo möter andraseedade Renzo Olivo.

Se också:

Videontervju med bröderna Ymer


Följ spelet i Båstad! Matcherna från bana 2 och 3 livestreamas här på Tennis.se/bastadchallenger.

► Lottningar och resultat

► Spelprogram tisdag

► Livescore
Vill du följa livescore i mobilen laddar du ner appen ATP/WTA Live.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK