Hoppa till sidans innehåll

Ymerbröderna vidare i singel: ”Glad att jag lyckades”

11 JUL 2017 22:37
Isak Arvidsson får sällskap av två landsmän i andra singelomgången av Båstad Challenger: Elias och Mikael Ymer.
  • Skapad: 11 JUL 2017 22:37

Bröderna har inlett årets challengerturnering i Sverige på bästa sätt. Dagen efter deras dubbelseger skulle båda säkra avancemang även i singelturneringen.

Mikael Ymer var först ut. Efter en tung start, underläge både set och break mot Inigo Cervantes, kunde 18-åringen avancera med 1–6, 7–5, 6–3.
– Jag hade inte kontroll över vad jag gjorde med bollen i början. Det var lite konstigt faktiskt. Jag hade inte så bra träff heller när jag bollade in på morgonen och hade inte en så bra känsla. Jag kunde ha spelat bättre, men jag gjorde det viktigaste – kom av banan med en vinst. Mitt fokus låg på att hitta en lösning för att få spela i morgon igen. Det lyckades jag med och det är jag glad över, säger Ymer, som hade starkt stöd av publiken.
– Coolt att det dyker upp så mycket folk på challengern. Det är kul att få spela inför den här publiken, säger han.

Dagens stora publikmatch var svenskmötet mellan Sverigeettan Elias Ymer och fjolårssemifinalisten Carl Söderlund. Ymer, som i fjol fick se sig besegrad i öppningsrundan, tog sin första singelvinst i Båstad Challenger med 6–4, 6–4.
– Alltid skönt att klara av första rundan, den är tuffast och det finns inga lätta matcher. Jag ska jobba med att vara ännu mer aggressiv till i morgon, säger Elias Ymer.

Ytterligare fyra matcher med svenskintresse spelades under tisdagen. Formstarka Markus Eriksson pressade toppseedade och 79-rankade Dusan Lajovic till tre set, men fick se sig besegrad med 6–4, 4–6, 2–6.
Startfältets näst högst rankade spelare, Renzo Olivo, är också vidare i turneringen efter två raka setvinster mot Tommy Robredo.

Dagens tredje svenskseger kom i dubbel genom fjolårsfinalisterna Johan Brunström och Andreas Siljeström. Duon vann en rysare i öppningsrundan mot Carballes Baena/Cervantes med 7–6(6), 6–7(5), 11–9. Nästa motståndare blir indierna Balaji/Prashanth, som under tisdagen besegrade Markus Eriksson och Milos Sekulic i avgörande matchtiebreak.

Filip Bergevi och André Göransson föll i raka set mot tredjeseedade Galdos/Mayer.

Se också:

Lottningar och resultat

Onsdagens spelprogram

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK