Hoppa till sidans innehåll

Björklund dubbelt vidare i Båstad Ladies

26 JUN 2018 23:07
Flera hemmaspelare stod som segrare i såväl singel som dubbel när huvudtävlingen av Båstad Ladies inleddes. En av dem: Mirjam Björklund.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2018 23:11

Björklund kan summera en lyckad speldag i Båstad Ladies med karriärens första singelvinst på 25 000-dollarsnivån och avancemang även i dubbelturneringen.

Vägen till singelvinsten var lång. Danskan Emilie Francati kopplade greppet genom 6–3 i första set och ledde också med 4–2 i andra, med en breakchans fram till 5–2. Då stod Björklund för en stark upphämtning, utjämnade i tiebreak (7–1) och var sedan den starkare spelaren i skiljeset.
Efter två och en halv timmes spel slog svenskan in matchbollen fram till 3–6, 7–6, 6–2 och är därmed vidare till andra omgången.

Timmarna senare säkrade Björklund, i par med danskan Karen Barritza, en plats i dubbelkvartsfinal. Landsmaninnorna Molly Helgesson/Sandra Örtevall besegrades med 6–1, 6–2.

Hennemann, Yasar, Celik vidare i dubbeln

Kvartsfinalklara är också juniorerna Caijsa Hennemann och Melis Yasar efter ett dramatiskt avgörande mot Estella Cascino, Frankrike, och Isabella Shinikova, Bulgarien. Svenskorna vann med 14–12 i matchtiebreak.

Ytterligare ett svenskt glädjeämne blev Susanne Celik som tillsammans med Katharina Hering fick fira sin första matchvinst efter ett 18 månader långt skadeuppehåll. Celik/Hering slog ut toppseedade Agnes Bukta och Vivien Juhaszova efter 10–7 i matchtiebreak.

Efter två segrar i kvalet pressade Julia Rosenqvist också tredjeseedade och 262-rankade Giulia Gatto-Monticone i första singelomgången. Rosenqvist stod för en fin insats, men räckte inte hela vägen mot den rutinerade italienskan som vände och vann med 4–6, 6–4, 6–0.

17-åriga Caijsa Hennemann fick också se sig besegrad i singelturneringen. Lina Gjorcheska, som förra året kvalade till samtliga fyra Grand Slam-turneringar men tappat på rankingen på grund av skadeuppehåll, vann med 6–1, 7–6.

På onsdagen kliver wildcardspelarna Melis Yasar och Susanne Celik in i singelturneringen med start 10.45. I dubbelturneringen väntar tre matcher med svenskintresse: Ida Jarlskog/Julia Rosenqvist, Alexandra Viktorovitch/Lisa Zaar samt Katerina Filip/Dasha Ivanova sina öppningsmatcher.

Båstad Ladies 24 juni–1 juli

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS