Hoppa till sidans innehåll

Björklund jagar kvartsfinal

28 JUN 2018 06:49
Det är klart för andra omgången i singel och kvartsfinaler i dubbel i Båstad Ladies.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2018 06:51

Det blev en tuff svenskdag i Båstad Ladies när första omgången i singel och dubbel färdigspelades under onsdagen. Junioren Melis Yasar pressade italienskan Martina Colmegna och var en poäng från att spela hem första set, men fick se sig besegrad efter 6–7(7), 1–6. Susanne Celik gjorde sin andra singelmatch på 18 månader och har en bit kvar till matchformen. Det blev förlust i raka set (1–6, 0–6) mot stadiga norskan Ulrikke Eikeri, som är toppseedad i turneringen.

I onsdagens dubbelmatcher föll Ida Jarlskog/Julia Rosenqvist, Alexandra Viktorovitch/Lisa Zaar och Katerina Filip/Dasha Ivanova, samtliga i raka set.

Sedan övriga svenskor åkt ut i öppningsrundan står det svenska hoppet i singel till Mirjam Björklund. 19-åringen stod i tisdags för en stark upphämtning och tog karriärens första seger i en tävling på den här nivån. Klockan 10.45 på torsdagen ställs hon mot Estelle Cascino från Frankrike, den enda spelaren som slog ut seedat motstånd i första omgången. Drygt 100 placeringar skiljer spelarna åt på världsrankingen där Cascino är 464 och Björklund 559.

Dubbla matcher står på programmet för Björklund på torsdagen. Tillsammans med Karen Barritza väntar dubbelkvartsfinal mot fjärdeseedade Anna Danilina och Karin Kennel.
På bana 3 spelas ytterligare två kvartsfinaler med svenskintresse. Comebackande Fed Cup-spelaren Susanne Celik i par med Katharina Hering skrällde i förstarudan och ställs nu mot norskorna Brune Olsen/Helgø. Framtidslöftena Caijsa Hennemann, 17, och Melis Yasar, 18, överraskade också i sin första match och får nu möta tyska paret Koelzer/Wachaczyk.

Tips! Från och med fredag livesänds spelet i Båstad Ladies på Tennisplay.se. Sändningarna är gratis och kräver endast en enkel registrering.

Båstad Ladies 24 juni–1 juli

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS