Hoppa till sidans innehåll

Björklund till semi: ”Jag har bra chans”

29 JUN 2018 20:12
Mirjam Björklunds fina vecka fortsätter. Svenskan är en av fyra semifinalister i Båstad Ladies efter fredagens seger mot tredjeseedade Giulia Gatto-Monticone. ”Sjukt roligt”, säger svenskan.
  • Skapad: 29 JUN 2018 20:12

19-åringen som representerar SALK i Stockholm började matchen strålande och tog ledningen med 6–2 mot 262-rankade Gatto-Monticone. Gatto-Monticone fick då behandling för en skada, som till slut tvingade henne att ge upp matchen vid italiensk 3–2-ledning i andra set.

Semifinalplatsen är Björklunds bästa resultat i en tävling på 25 000-dollarsnivån.
– Det känns sjukt roligt, framför allt också för att jag har jobbat på saker i mitt spel och får utdelning för det. Det är extra kul att vinna på det sätt man vill vinna på. Jag tror att jag har en bra chans i morgon, jag är jättetaggad.
– Jag är nöjd. Inte hundra procent, eftersom jag tappade lite intensitet och lät henne komma in i matchen. Det är något jag jobbar på, att inte släppa in motståndaren i matchen. Men jag hittade tillbaka innan hon gav upp, säger svenskan.

I matchen om finalplatsen väntar 22-åriga Allie Kiick. Amerikanskan är åter på väg uppåt rankinglistorna efter att ha gått segrande i flera tuffa matcher, både på och utanför banan. Som 19-åring nådde som sin bästa ranking någonsin som 136:a i världen. Året därpå tvingades hon till vad som skulle bli ett två år långt uppehåll – hon diagnostiserades med hudcancer och tvingades också genomgå två stora knäoperationer. Förra året påbörjade hon resan tillbaka och närmar sig nu topp 250 igen.
– Det blir en riktig fight. Hon är snabb och hinner mycket men jag kommer försöka få hål på henne ändå. Det kommer bli många långa bolldueller och vi båda kommer försöka ha tålamod. Det blir en kul match, säger Björklund.

I den andra semifinalen ställs två seedade spelare mot varandra: toppseedade Ulrikke Eikeri, Norge och femteseedade Isabella Shinikova, Bulgarien. De inleder spelet klockan 11.30 på bana 2.

På lördag ska de första segrarna koras i Båstad Ladies. I dubbelfinalen möts Anna Danilina/Karin Kennel och Pei Hsuan Chen/Fang-Hsien Wu. De sistnämnda slog på fredagen ut Susanne Celik och Katharina Hering i en tuff tvåsetare: 7–6, 7–6.

Samtliga lördagens matcher direktsänds på Tennisplay.se (gratis, endast enkel registrering krävs).

 

Båstad Ladies 24 juni–1 juli

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS