Hoppa till sidans innehåll

Finalklart i Båstad Ladies – Björklund föll mot andraseedad

30 JUN 2018 17:00
Mirjam Björklund fick se sig besegrad i karriärens första semifinal i en 25 000-dollarstävling. 260-rankade Allie Kiick vann i raka set.
  • Skapad: 30 JUN 2018 17:00

Den tre år äldre amerikanskan, rankad 300 platser före Björklund på WTA-rankingen, gav sig själv en fin födelsedagspresent på sin 23-årsdag. Kiick säkrade finalplatsen i Båstad Ladies med 6–3, 6–3 efter en timme och 20 minuters spel.
– Hon är en erfaren spelare som har legat högt på rankingen och är på väg tillbaka efter skador. Hon spelar väldigt smart och får hela tiden tillbaka en boll extra, vilket gjorde att jag var tvungen att spela på ett annat sätt än jag gjort tidigare matcher.
– Jag var lite trött efter att ha spelat många matcher och är inte van att spela på den här nivån. Jag gör det okej, jag vill ju alltid göra saker bättre men min tränare säger att jag inte får vara för hård mot mig själv, säger hon efteråt.

Trots semifinalförlusten kan Björklund vara nöjd med veckan. Inför Båstad Ladies hade hon aldrig varit förbi första omgången i en 25 000-dollarstävling. I dubbeln nådde hon kvartsfinal tillsammans med Karen Barritza.
– Jag är jättenöjd, det har varit superkul. Jag har haft jättemycket stöd från svenskar, även fast jag inte är härifrån känns det som hemmaplan. Jag är verkligen glad att den här tävlingen finns, sponsorer och allting uppskattas otroligt mycket, säger hon.

På söndag jagar Allie Kiick sin första singeltitel sedan 2015 och ställs i finalen mot bulgariskan Isabella Shinikova, som besegrade toppseedade Ulrikke Eikeri med 6–1, 6–4 i den andra semifinalen. Singelfinalen spelas 11.30 och direktsänds på Tennisplay.se.

Under lördagen korades också segrarna i dubbelturneringen. Pei Hsuan Chen och Fang-Hsien Wu vann finalen mot Anna Danilina och Karin Kennel med 7-5, 1-6, 10-5.

 

Båstad Ladies 24 juni–1 juli

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS