Hoppa till sidans innehåll

Överlägsen Björklund vidare i Båstad Ladies

28 JUN 2018 18:23
Mirjam Björklund är klar för kvartsfinal i Båstad Ladies efter en övertygande insats under torsdagen.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2018 07:38

Matchen i den andra omgången mot 464-rankade fransyskan Estelle Cascino var över efter mindre än en timme. Svenskan släppte bara ett game och var nöjd med insatsen efteråt:
–  Jag ville hitta lite vinklar så att hon inte fick någon rytm och det lyckades jag med i dag, säger Björklund.

Kvartsfinalplatsen är hennes första i en tävling på 25 000-dollarsnivån. Efteråt gladdes hon både över milstolpen och framstegen sedan hon påbörjade samarbetet nya tränaren Joachim ”Pim-Pim” Johansson, tidigare världsnian.
– Vi har jobbat på stenhårt och det är skönt att det lönar sig. Han har betytt jättemycket. Han är engagerad och gör ett bra jobb. Det är väldigt motiverande när man väl går in på banan att någon vill göra exakt lika hårt jobb utanför banan, säger Björklund.

559-rankade Björklund möter nu tredjeseedade Giulia Gatto-Monticone, som efter tresetssegern mot Julia Rosenqvist i öppningsrundan besegrade Julia Wachaczyk i torsdagens match.

Det svenska hoppet i dubbel står till Susanne Celik, som tillsammans med Katharina Hering är klar för semifinal. På torsdagen besegrade de den norska duon Helgø/Brune Olsen med 5–3, 1–6, 10–6.

Ytterligare två kvartsfinaler innehöll svenskt deltagande. Dubbelparen Caijsa Hennemann/Melis Yasar samt Mirjam Björklund/Karen Barbat föll båda mot seedat motstånd.

Från och med fredag livesänds spelet i Båstad Ladies på Tennisplay.se. Sändningarna är gratis och kräver endast en enkel registrering.

Båstad Ladies 24 juni–1 juli

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS