Hoppa till sidans innehåll

Börja spela


Tennis är världens största individuella idrott sett till antalet utövare, geografisk spridning och medieutrymme.

Även om tennisen räknas som en individuell idrott kan den erbjuda en mycket stor gemenskap tack vare de olika spelformena och det myllrande föreningslivet. Det är lätt att bli medlem i någon av Sveriges 436 tennisklubbar (31 december 2014).

På i stort sett varje tennisklubb finns möjligheten för såväl ungdomar som vuxna att få lärarledda lektioner. De flesta klubbar erbjuder även en rad klubbaktiviteter och klubbtävlingar. Om man önskar hyra en bana kan det vara bra att veta att det oftast är billigare om man är medlem i klubben.

 

En sport för livet

Tennis lämpar sig väl för alla åldersgrupper och spelstyrkor. Det är en utmärkt familjesport som passar lika bra för både män och kvinnor. Det är relativt billigt att börja med tennis eftersom det inte krävs någon avancerad utrustning. Det är även en lättillgänglig sport. Det finns många tennisklubbar och det finns ett rikt utbud av kommunala banor och sommaranläggningar runtom i landet.

Flertalet studier har även visat att tennis är en väldigt nyttig sport både för den fysiska och mentala hälsan. Regelbundet tennisspel leder bland annat till minskat blodtryck, bättre syreupptagningsförmåga, minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och lägre stress i normalfallet. Tennis är en allsidig sport som förbättrar såväl kondition, styrka, smidighet, balans som reaktionsförmåga. Det finns dessutom knappast någon mer psykologisk sport än tennis. Flertalet analytiker menar att man lär känna sig själv bättre tack vare regelbundet tennisutövande. 

Det är många som upptäckt tjusningen med tennis och hur roligt det är att spela. Omkring 3–400 000 personer utövar tennis mer eller mindre regelbundet i Sverige. En klar majoritet av dessa spelar för motionens skull och för att må bra. Ta gärna kontakt med din närmaste klubb som med glädje hjälper dig att komma igång och utveckla din tennis!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:04

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS