Hoppa till sidans innehåll

För tränare


Tränarutbildning karta

Svenska Tennisförbundets nya utbildningsprogram består dels av kurser som arrangeras av regionerna, och dels av kurser på högskolenivå. Klicka på länkarna nedan eller i vänstermenyn för att läsa mer om dem.

► Tennisens grundtränarutbildning

► Tränarutbildning på högskolan

► Läs också: utbildningsinfo april

Programmet har under de senaste åren omarbetats efter ett omfattande utvecklingsarbete i samverkan med andra specialidrottsförbund (friidrott, simning och innebandy) och två lärosäten (Malmö högskola och Linnéuniversitetet i Växjö). 

Valet att tillhandahålla både stegkurser och högskolestudier är ett sätt att både förvalta den kunskap och tradition som finns inom vår idrott, samtidigt som vi tar ett steg mot professionalisering och en höjning av kunskapsnivån genom att erbjuda tränarutbildning på högskolan.

Svenska Tennisförbundets tränarutbildningsprogram har certifierats på silvernivån av Internationella tennisförbundet, ITF.


Kontakt utbildningsansvarig

Kontakta utbildningsansvarig i din region om du är osäker på vilken kurs du ska välja, eller om du har frågor om utbildningsprogrammet i din region. Om du har frågor om högskolekurserna eller högskolevalideringen kontaktar du Niklas Fjeldstad, Svenska Tennisförbundet.

Norr: Hans Jansson
Mitt: Mattias Pennonen
Stockholm: Anders Heimklo
Väst: Peter Lindgren
Öst: Mirza Beciragic
Göteborg: Helena Thornadsson
Syd: Magnus Hansson

► Riktlinjer för övergång från gamla system 

Uppdaterad: 31 JAN 2018 11:44
Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS