Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning på högskolan


Vill du utvecklas som tränare och ta del av den senaste idrottsforskningen?
Det unika samarbetet mellan högskolan och idrottsrörelsen fortsätter, där Malmö högskola och Linnéuniversitetet erbjuder tränarutbildning tillsammans med specialförbunden för friidrott, innebandy, simning och tennis.

Den som har blivit godkänd på kursen TGU 3, tagit 45 HP i högskolevalideringen eller läst kurserna Idrottstränare 1 och Idrottstränare 2 på högskolan, kan sedan fortsätta med universitetsstudier mot högskoleexamen (46-120 HP). 

Utbildningarna har varit igång sedan hösten 2011.

I januari 2014 startade för första gången kursen Idrottstränare 3, vilket innebär studier från nivån 46 HP och uppåt. Kursen kommer till största delen att ges på Linnéuniversitetet i Växjö. Parallellt ges kursen Idrottstränare 2 (16-45 HP) där merparten av undervisningen ges i Malmö. 

Det är öppet för dig att söka till utbildningarna. Det gäller både dig som tidigare gått eller validerat kurserna Idrottstränare 1 och 2, men även du som har en annan bakgrund kan bli accepterad för antagning. Då gäller det att du kan styrka en annan utbildningsbakgrund och dina yrkeserfarenheter. Studenter som har genomfört kurserna på nivåerna 1-15 HP respektive 16-45 HP har dock företräde till platserna. 

Du som tidigare genomgått något av Svenska Tennisförbundets utbildningssystem (TK-systemet eller Steg-systemet) har goda möjligheter att bli antagen i mån av plats. 

Du som bara har någon eller några kurser, men ändå stor erfarenhet av tränaryrket, kan med fördel söka till kursen Idrottstränare 2. 

OBS! För att ta ut examen (exempelvis högskoleexamen om 120 HP) krävs att man har samtliga poäng (även 1-15 och 16-45). Det är dock möjligt att validera och komplettera längre fram för den som vill ta ut en examen. 

Uppdaterad: 02 JAN 2016 15:19 Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS