Hoppa till sidans innehåll

God Jul önskar styrelsen i Svensk Tennis Mitt

23 DEC 2018 15:02
Ett stort tack till er alla för året som varit. Vi ser nu fram emot tennisåret 2019 med nya härliga tennisutmaningar.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2018 15:02

Då var det dags att summera år 2018 och mitt första år som ordförande i Svensk Tennis Mitt (STM). Tiden har gått fort och det har hänt mycket både bland klubbar, i regionen och på riksplanet.

Bland klubbarna har det varit full fart på verksamheten. Inom tävlingsverksamheten, har det genomförts 75 stycken tävlingar. Ett imponerande facit. Det visar att det finns ett stort tävlingsintresse bland såväl klubbar som tennisspelare.

På juniorsidan har STM genomfört 10 stycken Elite Hotels Next Generation (EHNG)-läger för spelare mellan 10-14 år och totalt har ett 60-tal spelare deltagit. Lägren är värdefulla för spelarnas fortsatta tennisutveckling. Vi har även arrangerat ett EHNG-kval där över 100 spelare från ett 10-tal klubbar deltog. Vinnarna från regionsfinalen bildade ett STM-lag till Sverigefinalen i Båstad, där våra spelare gjorde en bra insats och flera av dem kommer säkert att låta höra av sig i framtiden. Jag vill även framföra ett stort tack till arrangörsklubbarna, Bålsta TK, Falu TK och USIF, som genomförde tävlingarna på ett förtjänstfullt sätt. Vi har dessutom deltagit med lag för pojkar 14 år i Pirres Pokal och flickor 14 år i Sofias Cup vid sammandragningar i Linköping och Stockholm.

Våra Regionmästerskap, inomhus i Sigtuna och utomhus i Västerås, har varit väl genomförda evenemang. Ett stort tack till Sigtuna TK och Västerås TK som stod som arrangörer av de tävlingarna.

På utbildningssidan var vi, förutom Plattformen och TGU1, haft utbildningar för tränare i samband med Tennis för barn. En workshop som arrangerades i Borlänge, Gävle och Västerås där deltagarna fick tips och inspiration av SvTFs Håkan Jonsson och Ola Mårtensson. Vi kommer även att ha ett fjärde tillfälle i regionen, söndagen den 13:e januari i Sigtuna. Ta tilfälle i akt och anmäl era tränare till kursen. I samband med Tennis för barn bjöd vi även in klubbrepresentanter där vi fick möjlighet att berätta om STM och höra vad de förväntade sig av oss. Det var mycket givande och vi fick många bra frågor och synpunkter som vi tog till oss för att arbeta vidare med.

Centralt har SvTF under en konferens med regionerna presenterat ett förslag till omorganisation av svensk tennis och den regionala verksamheten. Under mötet framkom synpunkter som förbundet tog till sig och som nu har skrivits in i ett nytt omarbetat förslag. Det nya förslaget kommer SvTFs ordförande Thomas Wallén och generalsekreterare Christer Sjöö att presentera på ett möte med STMs klubbar i Uppsala, måndagen den 14:e januari 2019. Så glöm inte att notera 14:e januari i er kalender.

Under det kommande året har vi som mål att vara mer aktiva i att utveckla vårt samarbete med klubbarna i regionen så att man känner att STM är en naturlig del i det vardagliga tennisarbetet. Vi skall utveckla vår lägerverksamhet, arbeta för att fler spelare deltager i våra aktiviteter samt genomföra fler utbildningar för domare, tränare och tävlingsledare.

Vi vill tacka er alla för ett gott samarbete och engagemang under det gångna året och ser fram emot tennisåret 2019 med nya härliga tennisutmaningar.

God Jul och Gott Nytt År önskar styrelsen i Svensk Tennis Mitt.

MatsPettersson

Ordförande

SvenskTennis Mitt                                                                                                         

Skribent: Maria Vantola
Epost: Adressen Gömd

Följ Svensk Tennis Mitt:

____________________

 448nQWyu-SN3NqvInRmU

____________________

______________________

 ______________________

 

 

 ______________________

 SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Svensk Tennis Mitt
Gavlehovsvägen 7
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: 021133035
E-post: This is a mailto link

Se all info