Tävlingar - Svensk Tennis Mitt
Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Datum för RM och Next Generation 2017 i Tennis MITT regionen:


Junior RM inne (Västerås) 10-12 mars

Veteran RM inne (Västerås) 24-26 mars

Next generation kval syd (Norrtälje TK) 19-21 maj

Next generation kval norr (Falu TK) 19-21 maj

Next generation final (Norrtälje TK) 26-28 maj

RM ute Junior/Veteran (Borlänge TK) (18-27 augusti)

 

Klubb som vill arrangera sanktionerad tävling kan ansöka om sanktion hos regionen enligt följande:

Tävlingsperiod                            Senaste ansökningsdatum

januari-april                                 15 september året före

maj-augusti                                 15 december året före

september-december                  15 maj samma år ( Obs för 2015: 18 maj)


Ansökningar som kommer in för sent har vi ingen möjlighet att bevilja.


Sanktionsavgiften är 1250 kr/tävling. Faktureras av Svenska Tennisförbundet.

Guldpengen 10 kr/deltagare

Som arrangör av sanktionerad tävling betalar du en Guldpengsavgift. Guldpengsavgiften infördes den 1 maj 2004 och går till att utveckla tennisen i Region MITT.

Vid anmälan till tävling i MITT  kommer varje tävlingsspelare som deltar i en klass i kategori 3–5 att betala en Guldpengsavgift på 10 kr per anmäld klass. Avgiften är inkluderad i startavgiften till tävlingen.

I samband med tävlingen får klubben en faktura på avgiften av Tennis MITT. Antalet deltagare i respektive tävling hämtas från TenTour. 

Sök tävling

För att söka tävlingar finns Svenska Tennisförbundets TENNISSÖK. Här kan man söka tävlingar allt efter åldersklass, region, tidsperiod, kön och singel- eller dubbelklass.

På Tennissök kan man också finna aktuell Sverigeranking för licensierade spelare över 13 år. Mer om licens nedan.

Tävling online – anmälan i nya systemet

Vid årsskiftet samlas all administration kring svensk tävlingstennis under ett och samma tak. Redan 20 oktober introduceras Svenska Tennisförbundets nya tävlingssystem när anmälan till SALK Open 2017 öppnar.

Som ett första steg ska spelare som vill anmäla sig göra en registrering. Detta gäller för såväl nya spelare som för spelare med befintlig licens. Spelare som inte tidigare har haft licens erhåller omgående sitt licensnummer. Därefter kan tävlingsanmälningar göras online. Anmälningsavgifter för de allra flesta tävlingarna kommer att kunna betalas online, både genom kortbetalningar och direktöverföringar från bank. Obetalda licensavgifter kan betalas online.

Licensen är utan kostnad för spelare upp till 12 år. Licensen är även utan kostnad för spelare som endast vill spela motionstävlingar. Samtliga utländska spelare som vill anmäla sig i svenska tävlingar skall registrera sig och anmäla sig online. Licensen är utan kostnad så länge utländsk spelare inte spelar för en svensk tennisklubb.

Licensavgiften för spelare 13–18 år är 300 kronor samt för spelare 19 år och äldre 450 kronor. Licensen innefattar en försäkring som gäller i samband med spelares träning och tävling.

Samtliga tävlingar 2017 kommer efterhand att publiceras på den nya tävlingssidan. I början av november kommer tävlingskalendern för perioden januari-april att publiceras i sin helhet.

Så här gör du för att anmäla dig till en tävling:

1.Klicka här (länk)

2.Välj Registrera dig

3.Fyll i formuläret

4.Bekräfta din registrering via länk som du får via e-mail

5.Logga in

6.Om det krävs – betala licensavgift

7.Anmäl dig online

Har du frågor kring licenser och online-anmälningar, kolla våra Frågor & Svar. Du kan även kontakta Svenska Tennisförbundet, This is a mailto link, 010-444 04 10.

Anmälan till individuella tävlingar görs i regel av spelare/förälder själv.

Tips: 
-  Notera när anmälningstiden till resp. tävling går ut.
-  Hur/när ska deltagaravgiften vara betald?
-  Ta reda på lottning och när/var matchen ska spelas.
-  Var alltid på plats 30 min FÖRE utsatt speltid. Matcher kan börja såväl något före som efter (ibland långt efter) utsatt tid, eftersom matchlängderna inte går att beräkna i förväg. 
-  Anmäla sin ankomst till tävlingsledningen så fort man kommer till anläggningen.
-  Om man t.ex vid sjukdom inte kan komma till en match - dvs vill lämna Walk Over (WO) - är det viktigt att snarast meddela tävlingsledningen (se telefonnummer på klubbens hemsida). Detta för att de då så snabbt som möjligt kan kontakta motståndaren så att han/hon inte i onödan kommer till matchen.

 

Till seriespel görs anmälan av respektive klubb. Det är också klubben som gör laguttagningen.

 

REGLER PÅ BANAN UTAN DOMARE

Ta med dessa regler ut på banan som referens.

Om du har svårt att bedöma om bollen är inne eller ute, skall du ge motståndaren poängen. Du skall inte spela om bollen.

Det är din skyldighet att döma alla bollar på din egen sida samt hjälpa din motståndare med domslut på hans banhalva om han begär hjälp med domslutet. Det är dessutom din skyldighet att döma mot dig själv på alla bollar som du klart ser att dom är ute på din eller motståndares planhalva.

Alla "ute" och "nätserve" måste sägas direkt (det skall sägas i samband med slaget eller innan returen har spelats färdigt) i annat fall skall bollen fortsättas att spelas på, så som om den vore rätt.

Be inte åskådarna om hjälp på domsluten.

Om du dömer ut en boll och sedan inser att du gjort ett misstag, skall du ge motståndaren poängen.

För att undvika att ni tappar räkningen skall servaren säga gameställningen innan (t ex 4-4) gamet börjar eller markera kulorna på domarstolen. Dessutom skall servaren säga gameställningen inför varje ny poäng i gamet.

Om spelarna inte kan komma överens om vad det står, skall de tillsammans räkna upp de senaste spelade poängerna och finna vid vilken poäng som de är överens om poängställningen. Från denna överenskomna poängställning skall matchen fortsätta.

Tappa inte tempo mellan bollarna, håll max. 25 sekunder mellan varje poäng och 90 sekunder vid sidbytena. Gnäll inte och visa inte heller på annat sätt dåligt sportmanship. Hjälp varandra att genomföra en bra tennismatch oavsett om du vinner eller förlorar.

Skulle en situation uppstå som ni ej kan reda ut tillsammans, skall tävlingsledningen tillkallas. Be inte åskådare eller föräldrar om hjälp.


SPELARKODEN

Den bästa sorten av sportmanship begärs av varje spelare!

Det är ditt ansvar att förstå innebörden av nedanstående punkter när du deltar i en tävling som är sanktionerad av Svenska Tennisförbundet.

 • När du anmäler dig till en tävling skall du informera tävlingsarrangören om du deltager i en annan turnering med sammanfallande speldagar.
 • När du deltar i en turnering skall din inställning vara att alltid spela. Undantag endast vid sjukdom, skada eller akuta problem. Meddela tävlingsledning snarast möjligt om du ej kan spela.
 • Från det att matchen börjar skall spelet vara kontinuerligt, max 25 sekunder mellan varje boll. Alla försök att "maska" eller vila för att på så sätt återhämta sig från förlust av fysisk ork, är emot reglerna.
 • Medveten psykning för att störa din motståndare är förbjuden.
 • Åskådare, vilket inkluderar föräldrar, kompisar och tränare, är välkomna att titta och heja på matcherna. Deras roll är emellertid endast att vara åskådare och skall därmed inte på något sätt medverka i matchen (domslut, coaching m.m.). Coaching är endast tillåten i lagmatcher och då av lagets coach.
 • En spelare är förväntad att försöka spela det bästa den kan oavsett vad det står i matchen och oavsett vem som kommer att vinna.
 • En spelare förväntas behålla full kontroll över känslor och uppförande under matchen. Om du börjar tappa fattningen under matchen, kan du försöka följande:
      
      * Ta flera djupa andetag, andas ut långsamt och känn hur musklerna slappnar av.
      * Ladda därefter upp ny energi och försök tänka positivt.
      * Koncentrera dig på nästa poäng och strunta i irritationsmoment från din motståndare eller från omgivningen.
      * Bli din egen bästa vän - uppskatta dina bra slag och glöm de dåliga.
Uppdaterad: 17 MAJ 2018 16:20
Skribent: Kansliet

Följ Svensk Tennis Mitt:

____________________

 448nQWyu-SN3NqvInRmU

____________________

______________________

 ______________________

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 ______________________

 

Postadress:
Svensk Tennis Mitt
Gavlehovsvägen 7
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: 021-133035
E-post: This is a mailto link

Se all info