Hoppa till sidans innehåll

JMF-Minitennistävling i Jönköping- Magnus Norman på plats!

2017-08-23 13:11
JÖNKÖPING MINI FUTURE – UPPLEVELSERNAS DAG Efter förra årets succé kommer vi återigen arrangera Jönköping Mini Future som är en upplevelsedag för klubbarnas äldre juniorer och tränare.
  • Uppdaterad: 2017-09-05 09:09

Som vi informerade om i förra veckan kommer Tennis Syd att den 26 september återigen arrangera Jönköping Mini Future som är en upplevelsedag för klubbarnas äldre juniorer och tränare. Idag fick vi bekräftat att tidigare världstvåan och Davis Cup mästaren Magnus Norman som under sin karriär vann 12 ATP titlar och var dessutom finalist i Franska Öppna Mästerskapen har lovat att under en stund dela med sig av sina erfarenheter som spelare och tränare till alla deltagare och tränare som är med och deltar i JMF. Magnus är som ni vet en av personerna bakom Good to Great Tennis Academy och har erfarenheter som coach för världsspelare som Robin Söderling och Stan Wawrinka. Välkände sportjournalisten Staffan Lindeborg kommer att vara moderator.

PROGRAM DEN 26/9 RACKETCENTRUM, JÖNKÖPING

13.30                   Samling på Racketcentrum i Bowlinghallen.

14.00                   Klubbkampen – poolomgång 1, 2, 3 och slutspel.

16.00                   Magnus Norman delar med sig av sina erfarenheter.

17.00                   Middag och prisutdelning på RC Hotel

KLUBBKAMPEN

Varje lag skall bestå av en tränare och fyra spelare där spelarna får representera olika klubbar. Den klubb som tränaren tillhör är den klubb som laget representerar. Spelarnas ålder skall vara mellan 14 och 18 år (födda 1999-2003) och lagen kan bestå av enbart flickor, enbart pojkar eller vara mixat. Alla lag spelar i samma klass.

Tävlingen spelas i minitennisformat (på badmintonbana) i poolform med ett efterföljande slutspel i cupform. Varje lagmatch spelas på tid (ca 20 min) på en bana och består av 1:a singel, 2:a singel och en avslutande dubbel (alla spelare i laget måste spela). Löpande poängräkning gäller vilket innebär att 2:a singeln startar vid 1:a singelns slutställning. Ställningen efter den avslutande dubbeln avgör vilket lag som vinner lagmatchen. Tränaren agerar coach åt laget.

Vinnande lag får ett stöd till att hålla i ett klubbutbyte med en närliggande klubb alternativt ett eget träningsläger på ett värde av 10 000 kr.

FÖRELÄSNINGEN

Efter klubbkampen kommer Staffan Lindeborg (moderator) och Magnus Norman prata inför deltagarna i JMF.

FUTURETÄVLINGEN

Efter middagen njuter deltagarna av spelet i Futureturningen vars prispengar är USD 25.000 och ingår i Rising Star. Har vi tur kommer några av de svenska spelarna att göra entré denna kväll. När sedan matcherna är slut är det dags att rulla hemåt. Förhoppningsvis med en stor portion inspiration i bagaget.

LAGANMÄLAN

Laganmälan skickas till This is a mailto link senast den 8 september. I anmälan skall tränaren och spelarnas namn, personnummer och klubbtillhörighet anges. JMF är begränsat till 24 lag och det är först till kvarn som gäller. Varje klubb får delta med max två lag. JMC är gratis för alla lag och inkluderar klubbkamp, föreläsning, middag och tennisbiljett.

Välkomna, hoppas vi ses i Jönköping!

Skribent: Christian Bergström
Epost: This is a mailto link

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

 

Så anmäler du dig 

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd

Våra Samarbetspartners

 

  

Wilson

 

Ready Play 2

 

STEFAN
EDBERGS

STIFTELSE

 

 

Matchi

 
 

 

Postadress:
Svensk Tennis Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706-11 39 25
E-post: This is a mailto link

Se all info