Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt Tränarträff i Båstad

09 MAR 2018 14:55
Fredagen den 9 mars arrangerade Tennis Syd årets första Tränarträff i Båstad som samlade 50-talet mycket engagerade tränare från Varberg i väst till Kalmar i öster, från Bankeryd i norr ned till Ystad i söder.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2018 15:29

Tennis Syds verksamhetschef Johan Sjögren inledde mötet med att hälsa alla välkomna för att sedan sammanfatta 2017 års verksamhet och berätta om 2018 års preliminära program bestående av utbildningsläger, utbildningsresor, tränarträffar, konferenser och olika projekt så som Integrationsprojektet och Styrelser på Träningsläger. Magnus Hansson, Tennis Syd fortsatte att informera om regionens kommande utbildningar, serier och tävlingar bl.a. Wilson Junior Tour bestående av 15 tävlingar och SO Touren som förväntas ta emot över 1.700 deltagare.

Svenska Tennisförbundets Bengt Helmersson var inbjuden för att berätta och uppdatera oss om aktuella förändringar inom tävlingsområdet och om lottningsprogrammet Tournament Planner.

Därefter var det dags för dagens workshop. Deltagarna samlades i sju grupper för att under en knappa timme utgå ifrån olika frågeställningar inom följande diskussionsämnen;

Tennis Syds serier

SO Touren

Att utveckla fler och bättre tävlingsspelare från 10-11 år

Funktionärsutbildningar

Tennis Syds verksamhet

Respektive gruppledare kommer nu att återkomma till Tennis Syd med en sammanfattning över sin grupps tankar och förslag.

Före avslutande lunch på Båstad Sportcenter fick sedan alla SO Tour arrangörer hämta bollar till sina tävlingar. 

Stort tack till alla engagerade tränare som kom trots det svåra väglaget i hela vår region. Tillsammans utvecklar vi svensk tennis! 

Svensk Tennis Syd

Skribent: Johan Sjögren
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

 

Så anmäler du dig 

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel (från 1/9-2018) 

► Seriespel (till och med 31/8-2018) 

Våra Samarbetspartners

 

  

Wilson

 

Ready Play 2

 

STEFAN
EDBERGS

STIFTELSE

 

 

Matchi

 
 

 

Postadress:
Svensk Tennis Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706-11 39 25
E-post: This is a mailto link

Se all info