Hoppa till sidans innehåll

Slaget om Öresund


Slaget om Öresund är en årlig återkommande "landskamp" mellan Tennis Syd och dess regionsmotsvarighet i Danmark. 2014 vann danskarna men detta år  gick vi segrande ur kampen...

DSC07512

 

Det svenska laget som bestod av fyra 13 och 15 åringar i respektive ålder och kön hade lottats fram bland de "bästa" spelarna i regionen. Tillsammans bildade de Tennis Syds lag och spelade singel/dubbel och mixdubbel.

Spelformen var också lite annorlunda där varje match spelades i två set på tid där varje set avslutas med ett tiebreak. Startpoängen i tiebreaket var densamma som gamereultatet i de två seten.

I fjol förlorade Tennis Syd relativt stort men var i år ännu bättre förberedda och lyckades vinna med 68-60 och därmed säkra att pokalen får stå och glänsa på svensk mark tills att det blir dags för en ny batalj 2016.

Stämningen bland deltagarna var hög och även ledarstabeln som denna gång bestod av Ola Mårtensson, David Gustafsson, Edwin Sjögren och Josephine Bergman gjorde sitt yttersta för att hjälpa spelarna såväl på som utanför banan.

Slaget om Öresund är ett utbyte där vi testar nya tävlingsformer, skapar lagkänsla såväl inom som utanför det egna laget och självfallet utvecklar spelarna på tennisbanan. Det är inte bara Öresundbron som knyter ihop våra länder, Slaget om Öresund fungerar också som en "brobyggare".


Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:55 Skribent: Christer Sjöö

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

 

Så anmäler du dig 

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel (från 1/9-2018) 

► Seriespel (till och med 31/8-2018) 

Våra Samarbetspartners

 

  

Wilson

 

Ready Play 2

 

STEFAN
EDBERGS

STIFTELSE

 

 

Matchi

 
 

 

Postadress:
Svensk Tennis Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706-11 39 25
E-post: This is a mailto link

Se all info