Hoppa till sidans innehåll

Tennis 12


  

IMG_1755

Året 2014 deltog Svedala, Höllviken, Åkarp-Burlöv, Vellinge, Ystad, Skanör-Falsterbo i projektet Tennis12

 

Först och främst så är Tennis12 ett begrepp som dels inbegriper period innan barnet går in i puberteten och dels är det Tennis Syds arbetsnamn på ett återkommande klubbutvecklingsprojekt. Tanken med projektet Tennis12 är att under varje år erbjuda ett utvecklingsforum i vardagen för fem till sju klubbar i regionen. Fem träffar fördelas ut på ett år. Tennis Syd koordinerar dem t ex så tillhandahåller vi med föreläsare eller så arrangerar vi studiebesök av olika slag. För att ingå i projektet så åligger det klubbarna att försöka genomföra hållbara förändringar, små som stora, i den vardagliga klubbverksamheten för barn.

Grundsynen i projektet är naturligtvis Idrott på barnets villkor och beståndsdelarna är inte helt förutbestämda då detta skall verka fram under ett år. Några viktiga områden är ofrånkomliga inom barnverksamheten såsom rimliga tränarkompetenser, spänningsfylld lektionsmetodik, allsidig rörelselära, funktionell basteknik, sociala kringaktiviteter samt talangbegreppets vara eller inte vara.

Uttagningen till projektet varierar från år till år dock måste klubbarna själva visat ett stort intresse av att försöka förändra och utveckla sin nuvarande verksamhet. De erfarenheter som växer fram under projekttiden förbihåller sig Tennis Syd rätten att delge i olika utbildningssammanhang. 

Uppdaterad: 05 APR 2017 15:52 Skribent: Ola Mårtensson
Epost: This is a mailto link

Följ oss på... 

  

   

  Tävlings information

 

Så anmäler du dig 

Tävlingskalendern

Seriespel Tennis Syd 

► Seriespel (från 1/9-2018) 

► Seriespel (till och med 31/8-2018) 

Våra Samarbetspartners

 

  

Wilson

 

Ready Play 2

 

STEFAN
EDBERGS

STIFTELSE

 

 

Matchi

 
 

 

Postadress:
Svensk Tennis Syd
Båstad Sportcenter, Box 1111
269 22 Båstad

Kontakt:
Tel: 0706-11 39 25
E-post: This is a mailto link

Se all info