Hoppa till sidans innehåll

Sofias cup och Pirres pokal

27 SEP 2018 16:59
Under september månad har Göteborg spelat Sofias cup och Pirres pokal, två regionlagtävlingar för flickor och pojkar upp till 14 år.
  • Uppdaterad: 27 SEP 2018 16:59

Nytt för i år var att åldern för Sofias cup höjts så att flickor upp till 14 år har möjlighet att deltaga (jämfört med tidigare upp till 12 år). Samtliga regioner i Sverige ställer upp med varsitt lag med sex spelare där alla spelar antingen singel eller dubbel.

I år avgjordes Sofias cup (7-9 sept) i Salkhallen i Stockholm där Göteborgs gruppspel förutom Göteborg, bestod av regionerna Stockholm och Norr. Göteborgs lag bestod av Charlize Alexandersson (GLTK), Madeleine Bergling (GLTK), Amina Kadic (Ullevi TK), Märta Marklinder (Lerums tennis), Alice Nordén (GLTK) och Frida Weijerman (Lerums tennis). Efter en tågresa till Stockholm hann vi med ett gemensamt träningspass på kvällen och kunde känna på banorna i Salk.

Dagen efter stod Stockholm för motståndet. Det blev en riktigt jämn lagmatch där Göteborg inledde med att vinna båda dubblarna. Frida och Märta stod för en stark vändning på förstadubbeln där set och underläge även i andra set vändes till vinst i matchtiebreak. Charlize och Amina vann i två raka set på andradubbeln. De fyra efterföljande singelmatcherna var alla välspelade och jämna men här drog Stockholm ett lite längre strå och vann tre av de fyra (Amina vann sin singel för Göteborg). Totalt slutade den jämna matchen mot Stockholm 3-3.

Den följande dagen stod Norr för motståndet. Tyvärr ådrog sig en spelare från Norr en skada på kort varsel vilket innebar att två matcher tillföll Göteborg (via wo) redan innan spelet började. Ena dubbeln spelades och då spelade Amina och Frida övertygande och vann i två raka set. I de efterföljande singlarna var det tre tuffa matcher där Göteborg genom Madeleines vinst säkrade totalvinsten mot Norr med 4-2.

Det blev en spännande väntan på tågresan hem om hur matchen mellan Stockholm och Norr skulle gå. Efter att Stockholm besegrat Norr med 5-1 så stod det senare klart att Göteborg slutade grupp-tvåa med en match mindre i matchskillnad. Vi summerar en jättebra tävling för tjejerna där alla har gjort väldigt bra ifrån sig. 

Pirres Pokal avgjordes i Linköping den 21-23 september där Göteborgs lag bestod av spelarna Isak Almgren, Filip Gustafsson, Arvid Hallgren, Gabriel Jornert, Måns Rendmar och Samuel Rovai (samtliga killar från Ullevi TK). I Göteborgs gruppspel tävlade även Norr, Öst och Väst.

Den första dagens matcher spelades mot Norr. Det var ett taggat Göteborgslag som presterade på topp i alla matcher och besegrade Norr med 6-0 (endast 10 tappade game). 

Den nästkommande matchen mot Öst blev en riktig rysare. Dubblarna med Samuel och Gabriel på förstadubbeln och Filip och Isak på andradubbeln gick båda till matchtiebreak. Samuel och Gabriel räddade matchboll i matchtiebreak och vann med 11-9, medan Filip och Isak hade matchboll i matchtiebreak men förlorade 10-12. Även singlarna blev väldigt jämna och välspelade. Måns räddade matchboll för att vinna i matchbreak med 11-9 och även Arvid vann sin match. Totalt slutade denna jämna lagmatch 3-3.

Den avslutade dagen mötte Göteborg Väst vilken även den innehöll många riktigt jämna matcher. Göteborg föll knappt på förstadubbeln i matchtiebreak medan både Gabriel och Måns vann sina singlar i matchtiebreak. Totalt vann Göteborg med 5-1.

När samtliga matcher i gruppen summerades stod Göteborg som grupptvåa med endast en match mindre i matchskillnad än Öst vilka blev de som gick vidare till finalen i Stockholm. Coachen Johan Beigart sammanfattade helgen på ett väldigt positivt sätt där killarna, precis som tjejerna i Sofias cup, presterat på topp i samtliga matcher. Ibland är det bara så små marginaler i tennis...

Både jag själv som var ledare för Sofias cup och Johan som var ledare för Pirres pokal har upplevt en riktigt härlig stämning bland spelarna som både peppat och stöttat varandra på ett väldigt positivt och inspirerande sätt. 

Heja Göteborg!

Läs mer om Sofias cup och Pirres pokal här

Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-72 72 446
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ TENNIS GÖTEBORG:

InstagramSvTF tennissök

Vi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderar
tennisligan-logotype

Postadress:
Svensk Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0317272446
Fax: 0317272301
E-post: This is a mailto link

ANNONS