Hoppa till sidans innehåll

Tjejresan 2018/2019

14 FEB 2018 08:39
Under hösten och vintern har ett spännande projekt tagit form i Tennis Göteborg. Genom Tjejresan hoppas vi nå målet att samla tennisintresserade tjejer för att inspirera till ett långsiktigt intresse och engagemang inom tennis.
  • Skapad: 14 FEB 2018 08:39

För tjejer är det av största vikt att känna tillhörighet, trygghet och ha förebilder. Med Tjejresan vill vi stärka tjejer att inse deras betydelse för tennisen. Vi vill sprida inspiration och skapa mål och drömmar samtidigt som gemenskap står i fokus. Det är viktigt att förstå tennisens möjligheter, inte enbart som aktiv spelare utan även i andra positioner. Tennis ska vara en sport för livet, hela livet.

Vi är övertygade om det i dagens tennisklubbar finns många tjejer som tycker tennis är roligt men som av olika anledningar inte känner till hur tennis kan bli ett livslångt intresse eller till och med ett framtida yrke. Många ser den potentiella spelarrollen men inte de andra rollerna. Vi vet att vi idag har flera kvinnliga förebilder i Sverige som brinner för sina yrken som på olika sätt är kopplade till tennis. Genom att kombinera våra förebilder med inspirerade ungdomar, genom gemensamma träffar och upplevelser så tror vi att vi på ett tydligare sätt kan få fler tjejer att bygga band med varandra och även stanna kvar inom tennisen.

Vid fem tillfällen under ett år kommer åtta tjejer att bjudas in till olika träffar i Göteborg. Alla träffar kommer att vara med kvinnliga inspiratörer där man får möjlighet att lyssna på och diskutera framtida möjligheter som är kopplade till tennis. Den avslutande sjätte träffen sker sedan i Paris dit deltagarna åker i grupp tillsammans med ledare i samband med Franska mästerskapen på Roland Garros. 

Franska mästerskapen är en av världens största och mest anrika tävlingar som spelas på grus i början av sommaren varje år. Arenaområdet är enormt och banorna stora. Under ett evenemang som detta samlas förutom spelare med sina team omkring sig även andra yrkeskategorier som agenter, domare, tävlingsledare, journalister, fotografer och många, många fler som är involverade i evenemangets organisation. Alla med olika mål och just sin passion i sin yrkesroll.

Inspiratörer 2018/2019
• Sofia Arvidsson, en av Sveriges mest framgångsrika damtennisspelare genom tiderna.
• Josefin Dahlbäck, proffsdomare på WTA- och ATP-touren.
• Erika Ohlsson, tränare och utbildningsledare i Göteborgsregionen.
• Maria Strandlund Tomsvik, U18- och seniorlandslagsansvarig.

Två av platserna till Tjejresan tilldelas finalisterna vid Junior-RM inomhus FS 16, medan de sex övriga platserna kan ansökas till.

Läs mer om Tjejresan och hur du ansöker här

Skribent: Helena Thornadsson
Epost: Adressen Gömd
Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-72 72 446
E-post: This is a mailto link
E-post tävlingsfrågor: This is a mailto link
Bankgiro: 205-9228
 
 
FÖLJ TENNIS GÖTEBORG:

InstagramSvTF tennissök

Vi stöttas av

baseline_logo
Vår partner

Tennisshop
Vi rekommenderar
tennisligan-logotype

Postadress:
Svensk Tennis Göteborg
Göteborgsvägen 89
431 30 Mölndal

Kontakt:
Tel: 031-7272446
Fax: 031-7272301
E-post: This is a mailto link

ANNONS

WLK