Hoppa till sidans innehåll

Vi satsar vidare


2016 är vi inne på nionde säsongen av dessa mycket uppskattade läger och glädjande nog fortsätter konceptet fast utan SEB som sponsor. I Region Öst har vi fått medel för att genomföra 10 stycken liknande läger under året. Lägren kommer att ingå som en del i vår satsning på spelarutveckling i Svensk Tennis Öst.

Riktlinjer från SvTF:
Satsningen ska framförallt vara riktad mot spelare som är mellan 10 och 14 år.

Föräldramedverkan: När aktiviteter för 10-åringar arrangeras ska föräldrarna involveras i programmet. Regionen arrangerar ett diskussionspass om att vara idrottsföräldrer. Här kan också med fördel praktiska frågor om tävlande och liknande diskuteras.

 

Involvering av klubbtränaren: I så stor utsträckning som möjligt ska klubbar och klubbarnas tränare involveras i lägerverksamheten. I åldrarna 13-14 bör klubbtränarna på något sätt medverka i verksamheten, förslagsvis i början eller slutet av lägret.

 

Uttagning: Det bör vara fri anmälan till alla 10 årsaktiviteter. I övrigt ska klubbarna ges en aktiv roll i uttagningen till lägerverksamheten.

 

Innehåll: Träningspass på lägren ska organiseras med hjälp av film - och teorimaterial som finns tillgängligt på SvTF:s webbplats för Next Generation.Mål/Syfte:
Att anordna läger med hög kvalitet på och utanför banan. Lägren erbjuds för spelare som ingår i vår satsning på spelarutveckling samt ytterligare ett antal spelare som har chansen att komma med i vår satsning med rätt inställning. Lägren ska vara ett komplement till klubbarnas verksamhet.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:15 Skribent: Mirza Beciragic

 

Vi rekommenderar 

 

 

Postadress:
Svensk Tennis Öst
Jan Fröjd, Agneshögsgatan 41 D
591 71 Motala

Kontakt:
Tel: 0141-233191, 0703-235089
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK