Hoppa till sidans innehåll

Sommartennis för barn blev en succé

31 JUL 2018 08:57
För första gången arrangerade Karlstads tennisklubb en gratis sommartennis-skola för barn och ungdomar mellan 6-15 år. Och det blev succé direkt med 115 anmälda.
  • Skapad: 31 JUL 2018 08:57

Tennisskolan i Karlstad lockade både nybörjare och de som har lite tennis vana. Något som har gjort att det varit så många som kommit till tennisskolan för första gången är enligt Karlstads tennisklubbs ordförande Jonas Wahrolin att det är gratis tack vare bidrag från Karlstad kommun.

– Tidigare har vi haft 30-35 deltagare när vi tagit betalt. För många så är 700-900 kronor för en veckas tennis ganska mycket pengar. Det är skönt att ta bort en sådan tröskel så att alla kan vara med, säger Jonas Wahrolin.

Mikael Vilhjálmsson tränare  säger att man måste vara lyhörd och vara beredd på att det aldrig riktigt blir som man tänkt sig när man är tränare på en sådan här skola.

– Vi försöker lyssna på barnen och ser vad som fungerar bäst och så anpassar vi oss efter det.

När det är så varmt och soligt ute så behöver man inkludera många pauser så att alla orkar. Men barnen orkar mer än vad man kan tro.

– Barn är fantastiska. De bara borrar ner huvudet och så kör dem, säger Mikael Vilhjálmsson.

Skribent: Peter Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 ► Seriespel    ► Tennissök

 

 

 

 

Följ Tennis Väst på

 

Följ oss på

 

 

 

Synpunkter på Tennis Västs verksamhet!

Tennis Väst tar emot mer än gärna förslag och idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Kontakta verksamhetsansvarige Peter Lindgren via e-post: This is a mailto link

Postadress:
Svensk Tennis Väst
Brättevägen 9
462 35 Vänersborg

Kontakt:
Tel: +46706976464
Fax: 052119580
E-post: This is a mailto link

Se all info