Hoppa till sidans innehåll

RF:s krav för basbidrag


15 tennisklubbar uppfyller i dag inte RF:s krav för basbidrag (saknar  organisationsnummer alt bg) och kan därmed inte få ekonomiskt stöd från förbund, region, distrikt eller riksorganisation.

Organisationsnummer

I samband med Riksidrottsmötet 2009 beslutades att samtliga idrottsföreningar från och med den 1 januari 2011 ska ha ett organisationsnummer registrerat hos Skatteverket. Utan organisationsnummer riskerar klubben att uteslutas ur Svensk Idrott (Svenska Tennisförbundet och Riksidrottsförbundet). När föreningen fått ett organisationsnummer måste organisationsnumret registreras i IdrottOnline. Detta kan ni göra själva via er IdrottOnline-sida eller få hjälp med att göra av SvTF. Observera att ni först måste aktivera er IdrottOnline-sida innan ni kan registrera organisationsnumret.

Ansök om organisationsnummer

För de föreningar som inte har organisationsnummer finns blanketten "Ansökan, Organisationsnummer för ideell förening" (SKV8400) på Skatteverkets webplats. Fyll i blanketten direkt på datorn, skriv ut den, skriv under blanketten och skicka in den till föreningens lokala skattekontor. Av blanketten framgår vilka handlingar som ska bifogas samt övrig information. Det är kostnadsfritt att ansöka om organisationsnummer.

Till ansökan ska bifogas bevittnade kopior av: 

  • Stadgar.
  • Protokoll från konstituerande möte som visar att föreningen har bildats och antagit ett namn, att stadgar har antagits, att styrelse har valts och vilka som ingår i styrelsen.
  • Protokoll på vem/vilka som är firmatecknare.

Glöm inte att registrera ert nya organisationsnummer samt post-/bankgiro i IdrottOnline

Uppdaterad: 18 MAR 2016 10:41

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS