Hoppa till sidans innehåll

Ta chansen att utveckla klubbens barn- och ungdomsverksamhet!


I varje tennisklubb finns goda idéer om hur verksamheten kan utvecklas. För att göra idéerna till verklighet finns Idrottslyftet.

Idrottslyftet är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen har sedan starten 2007 årligen avsatt 500 miljoner kronor för att föreningar och klubbar ska ges möjlighet att genomföra extraordinära insatser för barn och ungdomar. Idrottslyftet riktar sig till verksamhet för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 7-25.  Riktlinjerna i ”idrotten vill” ska vara vägledande och satsningarna ska genomsyras av ett inkluderande perspektiv för olika grupper i samhället. All verksamhet ska utformas så att villkoren blir lika för flickor och pojkar.

"Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet."

Idrottslyftet är ett ekonomiskt stöd som går att söka från såväl specialidrottsförbund (SF) som från distriktsidrottsförbund (DF) och SISU idrottsutbildarna. ”Behållandeperspektivet”, dvs att få fler barn och ungdomar att fortsätta idrotta längre upp i åldrarna, är det uppdrag som Tennisförbundet även under 2015 har fått i uppdrag att lägga större fokus på än tidigare.

Om er förening vill arbeta med samverkansprojekt eller med anläggningsfrågor ska du kontakta ditt distriktsförbund (alltså Västerbottens Idrottsförbund eller motsvarande). Om ni vill arbeta med och söka projektstöd för ledarutveckling, organisationsutveckling, värdefrågor osv. ska ni vända er till SISU idrottsutbildarna i ert distrikt.

Läs mer om Idrottslyftet på RF:s hemsida


Projektstöd 2017 – ansökan öppnar 18 april

I menyraden till vänster finner ni mer information om hur ni ansöker om idrottslyftsmedel samt om vilka projekt som går att söka 2017, eller klicka på länkarna nedan.

► Vem kan söka medel från Idrottslyftet?

► Hur ansöker man?

► Projektstöd 2017

Du hittar också samlad information i vår broschyr Idrottslyftet 2017 (pdf).

Uppdaterad: 2017-05-09 16:30

tennissök

tävlingar

aktuella kurser

next generation

rullstolstennis

veterantennis

 

► Så anmäler du dig till tävlingar
► Tävlingskalender 

 

 

Aktuella tävlingar

► Tennis Europe: Quality Hotel Open
► Livescore


► Vintertouren


 ► Seriespel


 ► International 
tournaments 
in Sweden 2018


► Tävling Online
Tävlingar och anmälan 

 

 

 
Våra partners

 
 


 

prince

 


 


 

VMI

 

quality-team

 

 

Läs vårt nyhetsbrev!

Få nyheter, information och erbjudanden till din e-post.

► Prenumerera

 

 

Vill du jobba med tennis?

Flera klubbar söker nya medarbetare.

► Platsannonser

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS