Hoppa till sidans innehåll

ITF Pro Circuit


ITF Pro Circuit 2018 kommer att omfatta ca 1400 herr- och damtävlingar i hela världen. Cirka hälften av dessa genomförs i Europa.

ITF Pro Circuits omfattar herr- och damtävlingar på nivåerna:

  • ITF Men's Futues: $15,000
  • ITF Men's Futues: $25,000
  • ITF Women's Circuit: $15,000
  • ITF Women's Circuit: $25,000
  • ITF Women's Circuit: $60,000
  • ITF Women's Circuit: $80,000
  • ITF Women's Circuit: $100,000

OBS! Förenklat: Se regeltexterna för detaljer.

 

Anmälan

För både ITF Men’s och Women’s Circuit sker anmälan till ITF efter login via IPIN-sidan. Entry Deadline är torsdagen 18 dagar (ca 2 ½ vecka) före tävlingsveckan kl. 14.00 GMT (dvs 15.00 svensk vintertid, 16.00 svensk sommartid). Alla spelare som anmäler sig måste studera information om Player Integrity.

Spelaren kan fram till tisdagen 13 dagar före tävlingen kl 14.00 GMT (Withdrawal Deadline), dra sig ur en, flera eller alla tävlingarna utan att få någon påföljd/böter. Efter denna tidpunkt kommer alla spelare som är accepterade till Main Draw eller Qualifying i någon tävling att ”bindas” till den ”högsta” tävlingen (efter position på Acceptance List, egen prioritet och/eller prispenganivå) och tas bort från alla andra tävlingar. Om en accepterad spelare därefter drar sig ur (Late Withdrawal) utgår böter från den fjärde förseelsen under ett kalenderår (oavsett skada/sjukdom eller ej).

De spelare som ännu inte accepterats till en tävling (Main Draw eller Qualifying) står kvar på de Alternate Lists i de tävlingar som han/hon anmält sig till, och kan fortfarande dra sig ur (via IPIN-sidorna) utan påföljd.

Om andra spelare därefter drar sig ur anmälningslistorna för Main Draw eller Qualifying (Late Withdrawal) och det på så sätt uppstår luckor i listorna, fylls dessa på underifrån: från Qualifying till Main Draw Acceptance List i den aktuella tävlingen, och från Alternate List till Qualifying Acceptance List. En spelare som på detta sätt flyttas upp från Alternate List till Qualifying Acceptance List blir därmed ”låst” till den tävlingen och tas bort från alla andra tävlingar. Om spelaren därefter drar sig ur, räknas det som ”Late Withdrawal”.

 

Freeze Deadline

Freeze Deadline infaller på torsdagen innan tävlingsveckan kl 14.00 GMT. Efter denna tidpunkt ”fryses” listorna och inga spelare flyttas därefter upp av ITF även om det kommer in fler avanmälningar. Det innebär att alla spelare som är accepterade till Main Draw eller Qualifying i en tävling är skyldiga att spela den tävlingen och får inte dra sig ur utan påföljd (böter) och tillåts inte heller spela någon annanstans den aktuella tävlingsveckan (några få undantag finns).

Spelare som fortfarande står på en eller flera Alternate Lists står kvar på dessa listor men är inte skyldiga att spela i någon tävling. Han/hon kan dock åka till tävlingsplatsen för sign-in (se nedan) och hoppas på komma med på någon ledig plats och behåller då sin position på listan när det slutliga urvalet sker efter Sign-in Deadline.

 

Efter Freeze Deadline

Om en spelare måste avanmäla sig efter Freeze Deadline måste detta göras till tävlingens Supervisor och till ITF. Efter Freeze Deadline går det inte att avanmäla sig via IPIN-sidorna, utan spelaren måste fylla i en ITF Withdrawal Form, underteckna den och sedan antingen faxa den, eller scanna blanketten och skicka som en bilaga till ett email, eller ta ett (läsbart) mobil-foto av blanketten och maila. OBS! Det räcker inte att skicka enbart ett email - den underskrina blanketten måste vara med.

 

Sign-in, Anmälda spelare

Sign-in till kvalet sker dagen före kvaltävlingens början mellan fram till kl 18.00 (lokal tid på tävlingsplatsen). Sign-in öppnar normalt 2 timmar tidigare.

  • Alla spelare som står på Qualifying Acceptance List måste personligen signa-in på tävlingsanläggningen*.
  • De spelare som står på Alternate List kan, om de vill, signa-in personligen på tävlingsanläggningen*.

*En spelare från en annan ATP/WTA Tour, Challenger eller ITF Pro Circuit-tävling och som blivit utslagen samma dag som sign-in eller dagen före, kan be Supervisorn på den tidigare tävlingen sköta sign-in och behöver således inte vara på plats själv under sign-in. Spelare kan inte själv ringa för att signa in om han/hon har för avsikt att spela i kvalet (med undantag för Women's Circuit tävlingar på nivån $50,000 eller högre).

En spelare på Qualifying Acceptance List, som är kvar i singel i föregående veckas tävling (ATP/WTA Tour, Challenger, ITF Pro Circuit med samma eller högre prispengar på samma kontinent), och som ska spela singel där samma dag som kvalet i den nya tävling börjar, kan via Supervisorn i den första tävlingen, söka ett s.k. Special Exempt (SE). Det finns två SE-platser reserverade i huvudtävlingen och om fler än två spelare söker Special Exempt tas de två spelarna med bästa ranking enligt senaste rankinglistan med. En spelare som sökt SE och som inte kan beredas plats, kan inte spela i kvalet men får inga böter. Om spelaren fortarande spelar när sign-in stänger eller ska spela senare på kvällen kan söka och tilldelas en SE-plats men måste senast en timme efter matchslut meddela om han/hon kan ta SE-platsen eller fortfarande spelar i den tidigare tävlingen.

En spelare på Qualifying Acceptance List kan ringa för att ”Preserve Eligibility” för Main Draw för lediga platser i huvudtävlingen (återbud efter Freeze Deadline eller outnyttjade Special Exempt-platser). Om spelaren inte kommer in i Main Draw så kan han/hon då inte spela i kvalet, men får – eftersom han är ”bunden till att spela" – böter.

För tävlingar som är så nära geografiskt att det går att spela både slutomgångar i första veckans tävling (singel och/eller dubbel) och kval i andra veckans tävling, kan en spelare få tillstånd av båda tävlingarnas Supervisors signa-in och att spela de överlappande dagarna i båda tävlingarna. Tillstånd får endast ges om spel i båda tävlingarna inte påverkar matchprogrammet.

 

Sign-in, Ej anmälda spelare
(On-site Alternates)

Sign-in till kvalet för oanmälda spelare sker också det dagen före kvaltävlingens början mellan fram till kl 18.00 (lokal tid på tävlingsplatsen).

Spelare som inte anmält sig till ITF kan också signa-in, personligen på plats (On-site Alternates, OSA), och kommer att antas till kvalet om det fortfarande finns platser kvar att fylla. Dessa spelare kommer in först efter att alla anmälda spelare (oavsett ranking, etc) som signat-in har kommit med i kvalet. Internationellt rankade spelare har företräde framför orankade.

De spelare som efter att ha signat in fortfarande inte kommit med i kvalet, flyttas till en Alternate List. Spelare på denna Alternate list (producerad av Supervisorn efter sign-in; inte den som gällde inför sign-in) kan därefter signa-in senast 30 minuter före spelstart i kvalet (varje dag som någon spelare fortfarande har en första match att spela) och kan ta en plats om någon måste dra sig ur kvalet eller inte kommer till spel i tid.

 

Läkarintyg och böter
Late Withdrawal före Qualifying Sign-in Deadline leder till böter från fjärde förseelsen under ett kalenderår. Böterna är högre ju senare spelaren drar sig ur. Läkarintyg kan inte användas om det inte utfärdats på plats för tävlingen.

Om en spelare skadar sig eller blir sjuk under en tävling kan tävlingsläkaren utfärda ett intyg som ibland också kan täcka withdrawals från nästa tävling.

Uppdaterad: 01 JAN 2018 12:52

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK