SVENSKA TENNISSERIERNA

Svenska Tennisserierna spelas både under inomhus- och utomhussäsongen och omfattar senior- och veteranklasser. Under inomhussäsongen spelas även 15-årsklasser.

CORONA

Svenska Tennisserierna inomhus 2020-2021
Efter den inställda utomhussäsongen hoppas vi nu återigen kunna komma igång med seriespelet. Svenska Tennisförbundets styrelse kommer inom någon vecka ta ett slutgiltigt beslut om genomförandet av Elitserien/div 1 och Svenska Tennisserierna. Vi följer den fortsatta utvecklingen noga och följer myndigheternas och RF:s anvisningar.

Spelschema för hösten ligger ute på Tävling Online.

Notera att serieprogrammet innehåller H70 och H75 serierna. I dagsläget med nuvarande restriktioner kommer dessa INTE att kunna genomföras enligt det schemalagda programmet. Men det är tid kvar och FHM:s och RF:s rekommendationer kan komma att ändras.

Svenska Tennisserierna inomhus 2019-2020
Slutspelen senareläggs pga coronaviruset och kommer att spelas 12-13 september.

Sista speldatum förlängs till den 12 juli. Det åligger lagen att ta kontakt med varandra för att bestämma speltid.

Arrangör saknas för H45 och D40. Sista datum för slutspelsansökan för dessa klasser är förlängd till 18 augusti. Läs mer om slutspelen här.

Mer information om coronaviruset och dess påverkan finns här.

Svenska Tennisserierna utomhus 2020
Utomhusserien 2020 är inställd. Inga anmälningsavgifter kommer att faktureras. Tabellplaceringen i utomhusserierna 2019 kommer att ligga till grund för serieindelningen utomhus 2021. 

SVENSKA TENNISSERIERNA

Svenska Tennisserierna spelas både under inomhus- och utomhussäsongen och omfattar alla seniorserier division 2 och nedåt . Dam-, herr- och veteranklasser spelas både inomhus och utomhus medan klasserna F15/P15 spelas hösten inomhus. Klasserna F18/P18 som går under benämningen Svenska Juniorcupen spelas som en utslagsturnering i januari-mars. Segrande lag i pojk- respektive flickklassen blir titulerade svenska juniormästare i lag.

REGELFÖRÄNDRING VECKORATING

Spelares rangordning och lagtillhörighet:
Ingen spelare får spela mer än en singelmatch i en lagmatch. Ordningsföljden skall alltid baseras på vid varje tillfälle gällande Veckorating. Spelare med respektive lags bästa Veckorating skall mötas och spelare med respektive lags nästnästa Veckorating skall mötas, osv.

Bäst rating innebär lägst Veckorating. Spelare utan Veckorating som är 13 år och äldre tilldelas Veckorating 7,0. Spelare som är 12 år och yngre placeras efter alla spelare med Veckorating, även efter spelare som har Veckorating 7,9.

Förening får själv bestämma den inbördes ordningen mellan spelare som har samma Veckorating. Reserv får insättas på den plats i laget som motsvarar spelarens Veckorating. Spelare som tidigare innehaft tävlingslicens är själva skyldiga att ta reda på aktuell Veckorating före seriespel.

Lagkaptenerna är skyldiga att innan spelet börjar gemensamt kontrollera lagens singelrangordning och är ansvariga för att aktuell ratinglista följs.

Matchansvarig/Tävlingsledare ansvarar för att kontrollera aktuell Veckorating och spelordning för samtliga spelare i respektive lag. När första singelmatchen startat är spelordningen att anses som godkänd av båda lagen och matchansvarig/tävlingsledaren. Fastställd spelordning kan inte ändras eller protesteras emot, varken av spelande lag eller övriga lag i serien.

RESULTAT OCH TABELLER

Svenska Tennisserierna

BESTÄMMELSER

Bestämmelser för Svenska Tennisserierna hittar du här.

SLUTSPEL

Information om seriernas slutspel finns här.

SERIESPELADMINISTRATION

Här finns information om hur seriespelet administreras. Informationen är till för dig som skall anmäla lag och/eller vara lagledare.

TÄVLING ONLINE

Den som vill spela eller följa tennistävlingar i Sverige kommer förr eller senare att bekanta sig med tävlingssidan Tävling Online. Tävling Online samlar allt kring svensk tävlingstennis under samma tak: tävlingskalender, anmälan till tävlingar, tävlingsresultat, seriespel, tävlingslicens, tennisrating, spelarprofiler, statistik… Surfa in om du redan inte gjort det!

Tävling online