SVENSKA TENNISSERIERNA

Svenska Tennisserierna spelas både under inomhus- och utomhussäsongen och omfattar senior- och veteranklasser. Under inomhussäsongen spelas även 15-årsklasser.

CORONA

Svenska Tennisserierna inomhus 2020-2021
Svenska Tennisförbundets styrelse beslöt vid sitt augustimöte att öppna seriespelet förutsatt att samtliga klubbar följer de Covid19-anvisningar som tagits fram.

Spelschema för hösten ligger ute på Tävling Online.

Notera att klasserna H70, H75 och D70 spelar inte i höst pga av rådande Covid19-situation. En enkelserie med start i januari planeras för dessa klasser.

Covid19-anvisningar finns här.

Svenska Tennisserierna utomhus 2020
Utomhusserien 2020 är inställd. Inga anmälningsavgifter kommer att faktureras. Tabellplaceringen i utomhusserierna 2019 kommer att ligga till grund för serieindelningen utomhus 2021. 

SVENSKA TENNISSERIERNA

Svenska Tennisserierna spelas både under inomhus- och utomhussäsongen och omfattar alla seniorserier division 2 och nedåt . Dam-, herr- och veteranklasser spelas både inomhus och utomhus medan klasserna F15/P15 spelas hösten inomhus. Klasserna F18/P18 som går under benämningen Svenska Juniorcupen spelas som en utslagsturnering i januari-mars. Segrande lag i pojk- respektive flickklassen blir titulerade svenska juniormästare i lag.

RESULTATRAPPORTERING/BYTE AV SPELDATUM

En viktig del av seriespelet är att alla resultat registreras i samband med matcherna. Många vill följa seriespelet och serierna uppdateras så snart resultatet i lagmatchen är registrerat. Skulle ni av någon anledning byta speldatum glöm inte att registrera ny speldatum för matchen. Instruktioner för detta finns här.

REGELFÖRÄNDRING VECKORATING

Spelares rangordning och lagtillhörighet:
Ingen spelare får spela mer än en singelmatch i en lagmatch. Ordningsföljden skall alltid baseras på vid varje tillfälle gällande Veckorating. Spelare med respektive lags bästa Veckorating skall mötas och spelare med respektive lags nästnästa Veckorating skall mötas, osv.

Bäst rating innebär lägst Veckorating. Spelare utan Veckorating som är 13 år och äldre tilldelas Veckorating 7,0. Spelare som är 12 år och yngre placeras efter alla spelare med Veckorating, även efter spelare som har Veckorating 7,9.

Förening får själv bestämma den inbördes ordningen mellan spelare som har samma Veckorating. Reserv får insättas på den plats i laget som motsvarar spelarens Veckorating. Spelare som tidigare innehaft tävlingslicens är själva skyldiga att ta reda på aktuell Veckorating före seriespel.

Lagkaptenerna är skyldiga att innan spelet börjar gemensamt kontrollera lagens singelrangordning och är ansvariga för att aktuell ratinglista följs.

Matchansvarig/Tävlingsledare ansvarar för att kontrollera aktuell Veckorating och spelordning för samtliga spelare i respektive lag. När första singelmatchen startat är spelordningen att anses som godkänd av båda lagen och matchansvarig/tävlingsledaren. Fastställd spelordning kan inte ändras eller protesteras emot, varken av spelande lag eller övriga lag i serien.

RESULTAT OCH TABELLER

Svenska Tennisserierna

BESTÄMMELSER

Bestämmelser för Svenska Tennisserierna hittar du här.

SLUTSPEL

Information om seriernas slutspel finns här.

SERIESPELADMINISTRATION

Här finns information om hur seriespelet administreras. Informationen är till för dig som skall anmäla lag och/eller vara lagledare.

TÄVLING ONLINE

Den som vill spela eller följa tennistävlingar i Sverige kommer förr eller senare att bekanta sig med tävlingssidan Tävling Online. Tävling Online samlar allt kring svensk tävlingstennis under samma tak: tävlingskalender, anmälan till tävlingar, tävlingsresultat, seriespel, tävlingslicens, tennisrating, spelarprofiler, statistik… Surfa in om du redan inte gjort det!

Tävling online