Svenska Tennisförbundet

P14-landslaget klart för världsfinal!

Det är inte bara Sveriges Davis Cup-lag som spelar världsfinal 2021 – pojkar 14-landslaget är också klart för lag-VM.

Laget, bestående av Patrik Munkhammar, William Rejchtman Vinciguerra och Ludvig Hede, tog sig vidare från Summer Cups-gruppspelet (lag-EM) i Tyskland och kvalificerade sig därmed för slutspelet i Spanien.

Italien, som senare vann hela tävlingen, blev en för svår motståndare i öppningsmatchen. I placeringsmatcherna blev det seger mot Finland och förlust mot Ryssland (5–10 i avgörande matchtiebreak). Sverige slutade därmed sexa i Europa.

Det står nu klart att sjätteplatsen räcker till en plats i världsfinalen ITF World Junior Tennis Finals – ett lag-VM för 14-åringar som avgörs i Prostejov, Tjeckien 2-7 augusti.

Deltagande lag i världsfinalen är Kanada, Mexiko, Tjeckien, Italien, Schweiz, Spanien, Ryssland, Sverige, Argentina, Colombia, Ecuador, Egypten, Tunisien, Japan, Thailand och Indien.
– Det här laget har stått för en jättefin prestation så här långt, som bådar gott inför framtiden. Det blir spännande att följa detta i augusti, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet.