HTK:s Olivia Malm i centrum efter matchen. Hon vann både i singel och dubbel.

Helsingborgs TK höll för favorittrycket i hemmapremiären mot nykomlingen Lidköpings TK och kunde trots en del jämna matcher vinna med 6-0.
– Även om jag och Louise Brunskog inte spelat ihop förr, så fick vi bra flyt i första dubbeln och kunde ganska tidigt ta grepp om matchen. Det var jättebra energi och bra pepp runt alla banor, säger Julia Rosenquist som även spelade förstasingeln för HTK.

HTK tog ledningen med 2-0 efter att Olivia Malm och Agnes Gustafsson vann den andra dubbeln mot Hilda Lundstedt och Emilia Roslund. Julia Rosenquist, Melis Yasar, Louise Wikander och Olivia Malm vann sina singelmatcher och 6-0-segern var ett faktum.
– Vi fick det resultatet vi ville ha och det gäller att hålla tjejerna på humör, så det här var viktigt. Nu väntar bara tuffa matcher och det blir intressant att se vad motståndarna kommer med för lag, säger HTK-coachen Heikki Raevaara.

På lördag väntar bortamatch för HTK mot Upsala TK medan Lidköpings TK har hemmapremiär mot Enskede LTK.

Enskede vann i jämna bortamötet

Enskede LTK.

I Uppsala möttes två lag som båda siktar på att utmana om SM-guldet i år: fjolårsfinalisten Upsala TK och Enskede LTK. Det blev en jämn drabbning – ställningen var 1–1 efter dubblarna och totalt kom fyra av sex matcher att avgöras i matchtiebreak.

I singlarna var gästande Enskede starkast och säkrade en 4–2-seger efter vinster av Pemra Özgen, Iva Primorac och Fanny Norin på första-, andra-, och fjärdesingeln.

Julita Saner låg bakom båda av hemmalagets matchvinster i singel och dubbel (tillsammans med Julia Terziyska).

SALK och GLTK delade på poängen

GLTK fick en drömstart i bortamötet med SALK. Efter dubbla dubbelsegrar av Marina Yudanov/Jacquline Nylander Altelius och Vanessa Widell-Ersöz/Nellie Taraba Wallberg tog göteborgarna ledningen med 2–0.

I singlarna jagade dock hemmalaget ikapp – vinster i tre av fyra matcher innebar 3–3 och delad poäng i premiären. I två av singlarna vände SALK setunderläge till seger efter att både Mirjam Björklund (mot Marina Yudanov) och Smilla Kjaergaard (mot Frida Weijerman) vunnit i avgörande matchtiebreak.

Växjö TS utgick ur serien före premiären. Därför får regerande mästarna Fair Play TK vänta på säsongens första match som blir borta mot SALK på lördag.

SALK.

GLTK.

Elitserien, damer: Omgång 1 av 7

Helsingborgs TK–Lidköpings TK 6–0
Upsala TK–Enskede LTK 2–4
SALK–GLTK 3-3

Nästa omgång (14/11)

Upsala TK–Helsingborgs TK
SALK–Fair Play TK
Lidköpings TK–Enskede LTK