OM SERIESPELET

Det svenska seriesystemet bedrivs från och med den 1 maj 2021 genom Svenska Tennisligan. Svenska Tennisligan är ett samlingsnamn som innefattar tidigare Svenska Tennisserierna, Elitserien och Division 1, Svenska Juniorcupen och flertalet av regionsserierna.

SVENSKA TENNISLIGAN

Svenska Tennisligan är från och med 1 maj 2021 samlingsnamnet för allt svenskt seriespel. Svenska Tennisligan innefattar följande seriespel:

ELITSERIEN OCH DIVISION 1 INOMHUS

Elitserien och Division 1 inomhus är Svenska Tennisligans högsta divisioner. Elitserien omfattar vardera 10 lag för damer respektive herrar. I grundserien delas lagen upp i två grupper där lagen möts i hemma- och bortamatcher i en enkelserie. Varje lagmatch avgörs i fyra matcher: en dubbel och tre singlar. Gruppvinnarna- och tvåorna går vidare till slutspelet (semifinaler och finaler) som spelas på en och samma plats för både damer och herrar. Segrande lag blir svensk lagmästare inomhus. Lagen som slutar femma i grundserien flyttas ned till division 1. I division 1 möts lagen i en enkelserie där seriesegrarna flyttas upp till elitserien. Klicka här för mer information om elitserien och division 1.

FÖRE DETTA SVENSKA TENNISSERIERNA

Tidigare Svenska Tennisserierna bildar basen för Svenska Tennisligan. Svenska Tennisligan spelas både under inomhus- och utomhussäsongen och omfattar senior-, veteran- och juniorserier.

Mer information om Svenska Tennisligan finns här.

REGIONSSERIERNA INTEGRERAS MED SVENSKA TENNISLIGAN

Flertalet av tidigare regionsserier blir från och med den 1 maj 2021 en integrerad del i Svenska Tennisligan.

SERIESPELSADMINISTRATION

Här finns information om hur seriespelet administreras. Informationen är till för dig som skall anmäla lag och/eller vara lagledare.

ANMÄLAN SERIELAG

SERIE SENASTE ANMÄLNINGSDATUM
Utomhus 15 mars
Inomhus – hösten 15 augusti
Inomhus – våren 15 november

TABELLER, RESULTAT, PROGRAM

Den som vill följa tennisens seriespel gör det via tävlingssidan Tävling Online. Surfa in om du inte redan gjort det!